НОВИНИ ДНЯ: Комітет розвідки США після секретної наради закликав негайно забезпечити допомогу Україні  Скільки Україні треба мобілізувати людей: американський генерал назвав цифру та умову  У Путіна зробили нову заяву про "олімпійське перемир'я", яке просуває Макрон  Дешевше купити Patriot, ніж відновлювати зруйновану Росією ТЕС — Боррель  Сі Цзіньпін – за мирну конференцію для врегулювання війни в Україні, але назвав умову  В Україні 17 квітня хмарно і дощитиме, вдень до +26°  В Україні значно похолодає: коли будуть сильні дощі та де чекати на "мінус"всі новини дня
Кабінет директора
Вечірня горілка
06.02.2023 734

Ми маємо воювати за свою землю. Не чекайте, що вас це омине. Готуйтесь

Віктор Андрусів: Різкість наведемо. 1. Пріоритетом для путіна залишається вихід на межі Луганської і Донецької областей. Це єдина ціль СВО, при досягненні якої можна говорити про успіх і починати переговори. Я думаю, що сьогоднішня стратегія кремля полягає в наступному: вихід на межі, організація потужної оборони, відбиття нашого контрнаступу, переговори і збереження завоювань.

2. Основними напрямами наступу росіян будуть Лиман, Куп’янськ, Вугледар та Авдіївка. Окупантам треба повернутись до Лиману для здійснення просування на Слов’янськ. Тому російський контрнаступ під Кремінною буде в пріоритеті. Куп’янськ важливий транспортний вузол, на фоні можливого отримання нами ракет дальністю 160 км – для окупантів важливо звільнити дороги постачання для військ. Вугледар і Авдіївка частина давньої задачі путіна по відсуненню наших військ від Донецька та зменшення загрози прориву на Маріуполь.

3. Контрнаступи в інших місцях будуть виключно імітацією. Нагадую, що для будь-якого наступу треба сформувати перевагу 1 до 3. Зробити це по всьому периметру від Києва до Запоріжжя у росіян не вистачить сил, поки армія не стане мінімум 3-5 млн солдат, і ще й оснащена повністю технікою як на початку війни.

4. Бахмут продовжує виконувати функцію вимотування російських військ. Ціна велика, але і втрати окупантів гігантські. Ситуація повторюється як із Северодонецьком. Місто не виконувало стратегічної ролі, але вимотало російські війська і запаси так, що їм по-факту довелось робити додаткову мобілізацію. Ще раз – Бахмут має вимотати ворога. Втримування міста з іншими цілями – не має змісту.

5. Вали. Якщо під Северодонецьком окупанти застосували вогневий вал, то зараз застосовують м'ясний. Але як і в першому випадку, так і зараз, успіх буде «пірровий». Велика заплачена ціна, за малі здобутки. По-факту, після захоплення Северодонецька в окупантів розпочалося падіння артилерійських запасів. Після Бахмута у росіян почнуться і проблеми з м’ясом. І це ще поки не факт, що вони його візьмуть.

6. Ракети на 160 і на 300 км сьогодні найважливіше, що ми можемо отримати. Виключно цими ракетами можна було б вже зупинити контрнаступ окупантів. Винесення тилових баз - зупинить надовго просування РОВ. Захід все нам дає, але продовжує давати невчасно. Отримання цих ракет минулого тижня, кардинально змінило б ситуацію на фронті. Отримання через місяць - місяць наших втрат.

7. Наша мобілізація триває. Путінська теж. Це означає, що більшості з нас доведеться воювати. Нам для нашого контрнаступу теж треба сформувати перевагу 1 до 3. Чим більше мобілізує путін, тим більше змушені ми. У нас з вами не має вибору. Ми маємо воювати за свою землю, і за своє життя, життя наших рідних. Не чекайте, що вас це омине. Готуйтесь.

Все буде добре. Ми переможемо, тільки якщо будемо єдині. Танки їдуть, ракети їдуть, літаки будуть. І думаю навіть підводні човни.

Автор: Віктор Андрусів, громадський діяч, публіцист, військослужбовець ЗСУ

Оценка материала:

5.00 / 2
Ми маємо воювати за свою землю. Не чекайте, що вас це омине. Готуйтесь 5.00 5 2
Кабінет директора / Вечірня горілка
06.02.2023 734
Еще материалы раздела «Вечірня горілка»