<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Рецепт рибного супу з лососем  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепловсі новини дня
Політика
Україна
08.02.2023 1395

Що таке "Гвардія наступу": список бригад та як подати заявку

Українці можуть самостійно обрати бригаду, до якої хочуть долучитися.

d1d89f64a4bc565a160882c932945497_08.02.23

Міністерство внутрішніх справ України розпочало формування штурмових бригад "Гвардія наступу". Їхньою частиною можуть стати лише добровольці. Основа нових бригад – офіцери та солдати, які мають чималий бойовий досвід. Пише ТСН. 

Про це повідомили в МВС.

Доєднатися до "Гвардії наступу" можна, подавши анкету на сайті storm.mvs.gov.ua або ж подати анкету через визначені Центри надання адміністративних послуг.

Добровольці можуть самостійно обрати бригаду, до лав якої хочуть долучитися. Серед них "Азов", "Спартан", "Рубіж", "Червона Калина", "Сталевий кордон", "Кара-Даг", "Лють" і "Буревій".

Буревій

Від 24 лютого 2022 року особовий склад військової частини виконує завдання в складі угруповання сил оборони Києва, охороняючи важливі державні об’єкти та інфраструктуру. Її бійців залучали до оборонних дій у містах Сєвєродонецьк і Лисичанськ на Луганщині. Натепер вона виконує завдання в місті Бахмут Донецької області. Гасло бригади: "І ця буря йде на ворогів, вступай і наступай!".

Червона Калина

Від перших днів повномасштабного вторгнення РФ зайняли визначені позиції з оборони столиці України й не допустили спроби прориву противника до Києва, розбили колону російських військ біля селища Бузова.

З червня 2022 року підрозділи полку у складі зведеної батальйонної групи в ОТУ "Північ" оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" брали участь у бойових діях у Сєверодонецьку, Лисичанську та Білогорівці на Луганщині, Спірному та Верхньокам'янському Донецької області. Бригадне гасло: "Ворог тліє, де калина червоніє!".

Кара-Даг

Обороняли Мелітополь, Молочанськ, Токмак, Кам’янське, Малу Токмачку і змогли зупинити наступ набагато більших сил ворога на напрямках Василівка – Запоріжжя та Токмак – Оріхів.

Завдяки застосуванню сучасних методів ведення бою, особовим складом бригади підтверджено знищення шести ворожих повітряних суден (чотири літаки СУ-25, два гелікоптери К-52), двох БПЛА і ракети, а також бронетехніки й живої сили противника.

Рубіж

24 лютого 2022 року ротна тактична група бригади першою прийняла бій з російськими спецпризначенцями в районі аеропорту "Антонов" (Гостомель), що відіграло важливу роль в обороні столиці і не дозволило окупантам розгорнути основні сили в безпосередній близькості до Києва. Тоді вдалося знищити п’ять і пошкодити один гелікоптер ворога, та знищити до роти особового складу противника.

Потім ця група відзначилася в боях у районі Ірпеня, Гути Межигірської та Мощуна, завдавши відчутних втрат окупанту. Бійці брали участь у боях за Рубіжне, стійко захищали Сєвєродонецьк. Підрозділ знищив понад 300 одиниць бронетехніки РФ, зокрема САУ "Тюльпан", ліквідовано понад 1 тис. загарбників та поранено біля 1,3 тис.

Спартан

Дали гідну відсіч спробам противника прорватися до Харкова, брали участь у звільненні Малої Рогані, Циркунів і Кутузівки у взаємодії з підрозділами ЗСУ. Наразі вони мужньо боронять Харківську й частину Луганської областей, утримують позиції в районі Торецька на Донеччині.

Під час боїв бригадою знищено значну кількість живої сили й військової техніки агресора, зокрема 4 танки на об’їзній дорозі під Харковом – у перший день оборони – та літак СУ-25. Також ліквідовано до двох рот росіян, знищено два ворожі танки, 8 БМП, дві установки ЗУ-23-2, 22 одиниці автотехніки і РСЗВ.

Азов

Під час російського вторгнення до України підрозділ став осередком оборони Маріуполя і надалі героїчно утримував комбінат "Азовсталь". "Азовці" звільняли Маріуполь у червні 2014-го, брали участь в боях під Іловайськом. Потім вони обороняли Маріуполь, здійснювали наступ на Широкине в лютому 2015 року.

"Азов" відомий і тим, що ефективно виконував завдання в районі проведення АТО, а згодом і в межах операції Об’єднаних сил. Зокрема, силами підрозділу проведено успішну Павлопіль-Широкінську операцію 2015-го, виконано низку успішних бойових завдань у районі Світлодарської дуги.

Лють

Воєнізований підрозділ поліції нового зразка. Основні завдання – проведення штурмових дій, знешкодження ДРГ і незаконних збройних формувань ворога, аеророзвідка, виявлення позицій та знищення противника.

Полки спеціального призначення "Сафарі" та "Цунамі", батальйон патрульної служби поліції особливого призначення "Луганськ-1 імені Героя України Сергія Губанова" – підрозділи поліції, яких об’єднала "Лють". Це – бійці, які виконували бойові завдання на Київщині, Запорізькому, Харківському, Херсонському і Донецькому напрямках. В арсеналі – бронетехніка, артилерійське, зенітне, протитанкове та снайперське озброєння.

Сталевий Кордон

15-й мобільний прикордонний загін створений як підрозділ нового зразка. Основу бригади заклали підрозділи Держприкордонслужби, що виконували завдання в районі бойових дій на сході України і мужньо протистояли російським агресорам. У її рядах – воїни, які першими зустріли ворога на кордоні, боронили "Азовсталь", тримали лінію оборони на Лиманському і Бахмутському напрямках, захищали держрубіж.

Для виконання завдань мобільний прикордонний загін має на озброєнні протитанкові й артилерійські розрахунки, групи аеророзвідки і розрахунки ПЗРК. Його завдання – посилити оборону і захист держави, укріпити кордон України. Бригадне гасло: "Перші на кордоні, перші в наступі".

Нагадаємо, голова Луганської ОВА Сергій Гайдай заявив, що Росія може піти в наступ на Україну після 15 лютого 2023 року. Українська розвідка назвала три ймовірні напрямки.

Оценка материала:

5.00 / 2
Що таке "Гвардія наступу": список бригад та як подати заявку 5.00 5 2
Політика / Україна
08.02.2023 1395
Еще материалы раздела «Україна»