<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Рецепт рибного супу з лососем  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепловсі новини дня
Політика
Україна
08.02.2023 570

"Лендліз" від окупантів: експерт пояснив, як до ЗСУ потрапляє рідкісна техніка з Росії та що це означає

Перекидання на фронт рідкісної техніки свідчить про дефіцит зброї в окупаційній армії.

5620c02c948b67a19a1f9c6e0e40207a_08.02.23

Росіяни все частіше постачають ЗСУ рідкісний "лендліз". На фронті наші захисники беруть у трофеї російську техніку, яка часто випускається в обмежених партіях. Пише ТСН. 

Про це в інтерв’ю ТСН.ua розповів військово-політичний оглядач Олександр Коваленко.

"Нещодавно ми побачили наших військових на фоні комплексу РЕБ РБ-341В "Леєр-3". Це - рідкісний комплекс, про який ніхто не казав, що це - трофей. Але виявилося, що він тепер на озброєнні у ЗСУ. Також ми побачили броньований автомобіль ГАЗ-3937 "Водник". Його помітили біля Бахмута. Це свідчить про те, що в ЗСУ є рідкісні елементи військової техніки російського виробництва. Бо якщо ми говоримо про "Водник" - це броньований автомобіль, який був виготовлений у Росії. Їх є не більше, ніж 50 одиниць. І він уже в зоні бойових дій. Раніше їх бачили тільки в Донецьку, але ми не бачили їхнього знищення чи трофеїв. Це свідчить і про те, що росіянам бракує техніки і вони змушені відправляти рідкісні експонати в зону бойових дій. Дефіцит нарощується у РФ", - пояснив Коваленко.

Нагадаємо, раніше Олег Жданов розповів, що Росія доставила на фронт нове озброєння "винищувач Leopard", хоча одразу мало назву "винищувач танків". Їх 4 одиниці.

Також військовий експерт зауважив, що росіяни кинули в бій рідкісну бронетехніку "Термінатор".

Оценка материала:

5.00 / 2
"Лендліз" від окупантів: експерт пояснив, як до ЗСУ потрапляє рідкісна техніка з Росії та що це означає 5.00 5 2
Політика / Україна
08.02.2023 570
Еще материалы раздела «Україна»