НОВИНИ ДНЯ: Чому ІД вибрала Росію за ціль і чи є можливість нових терактів у РФ – відповідь Невзорова  Тост з авокадо та яйцем: корисний рецепт  У Польщі готуються скасувати виплати за розміщення українців: коли це буде  Перед вихідними в Україні пройдуть дощі та грози: прогноз на 29 березня  Зеленський про фронт: ситуацію стабілізували, але назріває новий наступ Росії  Скільки можна зберігати борщ в холодильнику, щоб він лишався смачним та їстівним  Народний синоптик Діденко попередила про різку зміну погоди в Україні — де очікувати дощівсі новини дня
Політика
Україна
08.02.2023 2472

Росія не висадить десант в Одесі: військовий експерт назвав головні причини

Коваленко також торкнувся питання складної енергетичної ситуації на Одещині та розповів, як це може використати ворог.

cbec77673f2a7254f38b2087a065cf56_08.02.23

Росіяни не пропустять можливість завдавання чергових ракетних ударів по території України. Це може відбутися від 10 лютого. Тож ситуація, зокрема в Одеській області та Одесі, може погіршитися. Водночас десантуватися на Одещині окупанти не зможуть. Пише ТСН. 

Про це в ексклюзивному інтерв’ю ТСН.ua розповів військово-політичний оглядач Олександр Коваленко.

"Я впевнений, що росіяни використають можливість по завданню ракетних ударів по території України знову. Десь з 10 лютого. Тому я не виключаю, що ситуація може погіршитися, зокрема в Одеській області та Одесі", - зазначив він.

Коваленко також згадав складну енергетичну ситуацію на півдні.

"Коли немає енергетики в Одеській області, то окрім світла, немає ще й інтернету, зв'язку, телефонного зв'язку. Люди не отримують достатньої інформації. Цим можна користуватися для розповсюдження фейків, дестабілізації населення", - зауважив експерт.

Щодо ризику десантування окупантів в Одеській області Коваленко виключив таку ситуацію, надавши обґрунтування своїм словам.

"Чи є можливість у російських окупантів десантуватися в Одеській області? Ні. Взагалі. Для успішного десантування в Одессі та області їм необхідно три фактори", - додав Коваленко.

За його словами, однією з перших причин, чому росіяни не висадяться в Одесі та області, є недостатній потенціал їхнього флоту, тобто кількість великих і середніх десантних кораблів.

"На сьогодні повністю знищений у них один великий десантний корабель. Серйозні пошкодження мають ще два великі десантні кораблі, що не дозволяє їм повноцінно виконувати свої десантні функції, а інша кількість не дозволяє їм висаджувати десант на узбережжя", - зазначив експерт.

Інший фактор, що не дозволить окупантам десантуватися, за словами оглядача, полягає у присутності протикорабельного комплексу "Нептун" та берегового ракетного комплексу "Гарпун", які надають безпекову 200-кілометрову зону не лише в економічному ареалі, а й далі.

"Ще один фактор - це авіаційна підтримка десанту. Російська авіація не заходить у повітряний простір України взагалі, тому що працює наша ППО. А черговий фактор - це здійснення артилеристської підтримки сухопутно або з морських рубежів", - завершив Коваленко.

Нагадаємо, що в Одесі зберігається критична ситуація з електрикою. У місті навіть тимчасово не працюють заклади освіти через відсутність світла. У зв'язку з критичною ситуацією з електропостачанням там оголошено канікули 6 та 7 лютого.

Оценка материала:

5.00 / 2
Росія не висадить десант в Одесі: військовий експерт назвав головні причини 5.00 5 2
Політика / Україна
08.02.2023 2472
Еще материалы раздела «Україна»