<
НОВИНИ ДНЯ: Скільки заробляють українці у Польщі: нове дослідження  Один із регіонів Росії "задонатив" ЗСУ мільйони рублів: губернатор в істериці  На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  Виробник модного одягу Hugo Boss продасть бізнес у Росії  Заплатити чи гальмувати: який штраф загрожує водію за перевищення швидкості  Коли білоруський диктатор піде "на спокій": відповідь Лукашенка  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°всі новини дня
Бізнес
Економіка
08.02.2023 498

США цього тижня планують запровадити мито в 200% на алюміній із РФ, - Bloomberg

США готуються запровадити 200% мито на алюміній російського виробництва вже цього тижня, щоб чинити тиск на РФ через наближення річниці вторгнення в Україну.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Bloomberg.

Зазначається, що цей крок розглядався протягом кількох місяців. США також націлені на російський метал, тому що РФ демпінгує алюміній на американському ринку та завдає шкоди місцевим компаніям.

Bloomberg повідомляє, що такі великі тарифи фактично припинять імпорт металу з Росії до США.

РФ є другим за величиною виробником металу у світі, а алюміній, що поставляється з Росії, традиційно становить близько 10% від загального обсягу імпорту США.

Нагадаємо, що у жовтні Сполучені Штати вивчали можливість запровадження повної заборони на російський алюміній у відповідь на військову ескалацію Росії в Україні.

Пізніше європейський алюмінієвий гігант закликав ввести санкції проти російських металів, оскільки виробники у ЄС скорочували виробництво, щоб впоратися зі зростаючими цінами на енергію.

Оценка материала:

5.00 / 2
США цього тижня планують запровадити мито в 200% на алюміній із РФ, - Bloomberg 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
08.02.2023 498
Еще материалы раздела «Економіка»