<
НОВИНИ ДНЯ: З якими хворобами не можуть мобілізувати під час війни: повний перелік  Боротьба за оборону: як Україна будує найпотужніші в історії захисні споруди від Росії  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  В Росії пригрозили ЄС "жорсткою відповіддю" на вилучення заморожених активів  "Нафтогаз" встановив ціну на газ для населення ще на рік: скільки потрібно платити  До України йде довгоочікуване потепління: коли температура підвищиться до +20°  ЗСУ після отримання допомоги від США можуть почати наступальні дії - військовий експертвсі новини дня
Політика
Світ
08.02.2023 498

ЗМІ з'ясували, як друзі Путіна обходять санкції і хто їм в цьому допомагає

Журналісти з'ясували, що наближені до диктатора Володимира Путіна олігархи обходять накладені їх санкції за допомогою керуючих з ЄС.

_flag_posolstvo_v_ssha_gettyimages_938184206_36_650x410_08.02.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на розслідування "Важливих новин".

Мова йде про олігархів Геннадія Тимченка та Аркадія Ротенберга.

Як вияснили журналісти, активами Тимченко керує сімʼя професійних керівників Ері з Ліхтенштейну. Формально, компанії, які їм належать, володіли активами російського олігарха. У тому числі офшором з Британських Віргінських островів Jardin Developments.

Виснилось, що у 2009 році фірма Handelshaus Hoop&Partner, одним зі співвласників якої був Луїс Ері, стала власником австрійським трейдером Citco. Незабаром російський холдинг викупив Citco за $1 млрд. А до того компанія була основним трейдером однієї з найбільших російських нафтогазохімічних компаній "Сібур".

Наразі родина Ері керує зареєстрованим у Ліхтенштейні трастовим підприємством Sequoia. До його структури входить люксембурзька Volga Group. У 2014 році саме через Volga Group Тимченко переважно володів своїми активами.

За даними видання, саме Луїс Ері за часів НДР брав участь у таємних торговельно-фінансових операціях, які приносили соціалістичній республіці валюту. Він був причетний до таємних постачань високотехнологічної продукції для дата-центрів у СРСР.

А ось справами Ротенберга керує колишній топ-менеджер "Будгазмонтаж" Руслан Горюхін. Він є формальним власником компанії "РГ-Девелопмент". А ось Ротенберг ймовірно є справжнім власником компанії.

Раніше німецькі ЗМІ писали про те, що колишній менеджер друга Путіна скуповує елітну нерухомість в Німеччині. При цьому Горюхін звертавсі у німецькі суди і вимагав спростування. Він під присягою підтвердив, що "РГ-Девелопмент" не пов'язаний із Ротенбергом, і зумів переконати в цьому суд.

За словами юриста Transparency International Куша Аміна, про існування побудованих на усних домовленостях схем відомо у всьому світі. Однак на цю проблему поки що заплющують очі.

Раніше ми писали, що вищий антикорупційний суд конфіскував українські активи російського мільярдера, екс-глави інвестиційного підрозділу державної компанії "Ростех" Михайла Шелкова.

Також повідомлялося, що голова "Норнікеля" Володимир Потанін, один із найбагатших людей Росії, визнав вплив західних санкцій проти нього

Оценка материала:

5.00 / 1
ЗМІ з'ясували, як друзі Путіна обходять санкції і хто їм в цьому допомагає 5.00 5 1
Політика / Світ
08.02.2023 498
Еще материалы раздела «Світ»