НОВИНИ ДНЯ: Саміт миру у Швейцарії: Портников попередив про "пастку" Китаю для України  Секретар РНБО України назвав умови для перевороту проти Путіна  Україна зможе бити за лінією фронту: Норвегія обіцяє значну кількість F-16 із найновішим озброєнням  Зміна тренду: споживчі настрої українців покращилися з початком весни  Чи знищать Кримський міст до середини липня: реакція ВМС на статтю The Sun  Як розтопити вершкове масло: кілька порад  Коли Чистий четвер 2024 року: історія, традиції, що можна і не можна робитивсі новини дня
Політика
Світ
08.02.2023 807

Диктатури Путіна і Лукашенка впадуть: що для цього потрібно, пояснив радник Тихановської

На думку білоруського опозиціонера, режим Лукашенка почне валитися раніше, ніж путінський.

3bead02e06c0310046e3a76d6530c0a8_08.02.23

Успішні дії ЗСУ на фронті можуть призвести до послаблення режимів Лукашенка і Путіна, а перемога України стане для них крахом.

Про це заявив радник білоруської опозиціонерки Світлани Тихановської Франак Вячорка в інтерв'ю ТСН.ua.

"Ми бачили, що відбулося, коли Україна здійснила ефективний контрнаступ. Вже тоді затремтів Лукашенко і почали хвилюватися чиновники і силовики. І в російському суспільстві також почалася паніка", – каже Вячорка.

На його думку, ще один-два успішні українські контрнаступи з новими танками, РСЗВ і т.д. можуть створити достатньо тиску, аби в Кремлі і Мінську змінилася ситуація.

"Звісно, що перемога України буде фіналом, після чого вже почнеться (а може й до цього почнеться) розпад самих систем. Я думаю, що режим Лукашенка почне валитися раніше. Росія і путінський режим протримається трохи довше, оскільки є підтримка з боку російського суспільства. А в Білорусі будь-який тригер, будь-яка іскра можуть запалити процеси. Зміни у Білорусі будуть дуже важливою допомогою у перемозі України", – зазначив білоруський опозиціонер.

Раніше Франак Вячорка розповів, чи слід очікувати нападу на Україну з боку Білорусі.

Нагадаємо, російський опозиційний політик Гаррі Каспаров заявив, що після поразки у війні РФ або розпадеться, або на її місці виникне нова держава.

Оценка материала:

5.00 / 1
Диктатури Путіна і Лукашенка впадуть: що для цього потрібно, пояснив радник Тихановської 5.00 5 1
Політика / Світ
08.02.2023 807
Еще материалы раздела «Світ»