<
НОВИНИ ДНЯ: Сильні заморозки накриють Україну: де буде "мінус"   Військовий облік українців за кордоном: як оновити свої дані для ТЦК та що загрожує у разі відмови  Скільки українців можуть отримати право на новий статус у Чехії  Коли пілоти, які вирушили на навчання до Британії, сядуть за штурвал F-16: відповідь Євлаша  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  МВФ оцінив кількість населення України та дав прогноз на найближчі роки  Актив для інвестицій та платіжний інструмент. Що таке криптовалютавсі новини дня
Політика
Світ
08.02.2023 776

Кремль наказав перевірити й модернізувати бомбосховища по усій країні, - ЗМІ

В Кремлі на фоні війни з Україною наказали перевірити й модернізувати бомбосховища по всій території країни.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на The Moscow Times.

На порталі закупівель Zakupki оприлюднені сотні державних тендерів на модернізацію бомбосховищ у всіх регіонах Росі. Закупівлі стосуються ремонту вентиляції, гідроізоляції, заміни дверей, а також встановлення повітряних фільтрів та освітлення. Наприклад, у листопаді 2022 року було оголошено тендер на 3,8 мільйона рублів на гідроізоляційні роботи в бомбосховищі в Самарській області.

Як пояснив один з російських чиновників, рішення щодо перевірки бомбосховищ було прийнято навесні 2022 року, а команду провести масштабну перевірку дали МНС, Міноборони та інші цивільні міністерства. Таке рішення було прийнято через те, що війна проти України торкається й віддалені регіони Росії.

Місцеві влади планують витратити мільйони рублів на перевірку й модернізацію бомбосховищ, наприклад:

  • на півдні Краснодарського краю витратять понад 6 млн рублів;
  • в Нижньому Новгороді - 50 мільйонів рублів;
  • у Рязані - майже мільйон рублів.

Директиви з Кремля щодо перевірки бомбосховищ підтвердив також й високопоставлений чиновник в адміністрації одного з регіонів далекого сходу Росії. За його словами, наказ стосується укриттів по усій території країни.

Водночас Росія наразі стикається з двома проблемами:

  • більшість бомбосховищ перебувають в аварійному стані або ж занедбані ще з часів Радянського союзу;
  • Росії не вистачає бомбосховищ, аби обслуговувати нинішнє населення.

Один з колишніх чиновників пов'язав інтерес росіян до бомбосховищ через страх перед ядерною війною після того, як російський диктатор Володимир Путін наприкінці лютого 2022 року наказав привести російські ядерні сили в стан "підвищеної готовності".

Оценка материала:

5.00 / 2
Кремль наказав перевірити й модернізувати бомбосховища по усій країні, - ЗМІ 5.00 5 2
Політика / Світ
08.02.2023 776
Еще материалы раздела «Світ»