НОВИНИ ДНЯ: Чому ІД вибрала Росію за ціль і чи є можливість нових терактів у РФ – відповідь Невзорова  Тост з авокадо та яйцем: корисний рецепт  У Польщі готуються скасувати виплати за розміщення українців: коли це буде  Перед вихідними в Україні пройдуть дощі та грози: прогноз на 29 березня  Зеленський про фронт: ситуацію стабілізували, але назріває новий наступ Росії  Скільки можна зберігати борщ в холодильнику, щоб він лишався смачним та їстівним  Народний синоптик Діденко попередила про різку зміну погоди в Україні — де очікувати дощівсі новини дня
Політика
Україна
07.02.2023 389

Україна вдень використовує по 5-6 тисяч артилерійських снарядів, - FT

Українські військові використовують вдень по 5-6 тисяч артилерійських боєприпасів. Така кількість снарядів становить річне замовлення невеликої європейської країни до війни.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Financial Times.

Війна в Україні і великий попит серед інших держав змушує оборонні компанії різко збільшити обсяги виробництва. Виконавчий директор норвезької компанії Nammo, яка виробляє стрілецьку зброю, Мортен Брандтзег заявив, що європейські компанії вступили у певне протистояння за промислові потужності.

За його оцінками, Україна здійснює приблизно 5-6 тисяч артилерійських пострілів на день. Це, за словами Брандтзег, обсяг щорічного замовлення боєприпасів невеликої європейської держави у мирний час.

Керівник Nammo зазначив, що деякі компоненти мають такий попит, що час їх доставки розтягнувся вже не на місяці, а на роки. Це своєю чергою призвело до пошуку інших матеріалів, хімікатів, металі та пластмас, які можна замінити при виробництві зброї. Зокрема, одним з головним дефіцитних компонентів є азотна кислота.

Видання зазначає, що більшість оборонних компаній збільшили робочі зміни та найняли більше працівників. Так, німецький концерн Rheinmetall заявив минулого місця, що побудує новий завод в Угорщині, де будуть виробляти вибухові речовини.

Директор британської Chemrin Мік Орд зазначив, що деякі клієнти попросили збільшити випуск деяких матеріалів на 100-200%.

Водночас експерти пояснюють, що виробництво деяких матеріалів (не називаючи їх) займає до шести місяців. Тобто компанія випускає у рік лише дві партії.

Оценка материала:

5.00 / 1
Україна вдень використовує по 5-6 тисяч артилерійських снарядів, - FT 5.00 5 1
Політика / Україна
07.02.2023 389
Еще материалы раздела «Україна»