НОВИНИ ДНЯ: Буданов про теракт під Москвою: Росія знала про підготовку щонайменше за місяць  В Україні 29 березня - дощі та сильний вітер, вдень до 16°  Чи мобілізують випускників перед вступом на магістратуру чи аспірантуру: відповідь Зеленського  Путін видав чергову хвору маячню: що сказав цього разу  Коли ховатимуть героїв на Військовому меморіальному кладовищі: у Мінветеранів назвали терміни  У частині України оголосили штормове попередження: де очікувати негоду  У Міноборони роз'яснили оновлений процес мобілізації згідно з новим законопроєктомвсі новини дня
Політика
Україна
08.02.2023 385

"Влада Грузії має припинити зводити рахунки з Саакашвілі". МЗС відповіло на рішення суду

У Міністерстві закордонних справ України відповіли на відмову Тбіліського суду щодо відстрочки або звільнення Михеїла Саакашвілі від покарання у зв’язку із важким станом здоров'я. Там закликали грузинську владу "припинити зводити з ним рахунки".

3j0a4557_id70969_1300x867_6_650x410_08.02.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву МЗС.

"Міністерство закордонних справ України розчароване рішенням Тбіліського міського суду відхилити клопотання захисту громадянина України Міхеіла Саакашвілі щодо відстрочки або його звільнення від покарання у зв’язку із важким станом здоров’я", - йдеться в повідомленні.

Там нагадали, що Тбіліський міський суд не взяв до уваги висновок лікарів про тяжкість захворювання Саакашвілі, а також відмовив у переведенні громадянина за кордон для лікування.

"Влада Грузії має негайно припинити зводити політичні рахунки з українським громадянином, гарантувати дотримання його прав та передати його Україні. МЗС продовжуватиме захищати інтереси громадянина України Міхеіла Саакашвілі, який має бути звільнений", - додають у заяві.

Що цьому передувало

Нагадаємо, 6 лютого Тбіліський міський суд не задовольнив клопотання про відтермінування покарання чи звільнення екс-президента Грузії та громадянина України Міхеїла Саакашвілі за станом здоров'я.

Як заявили в суді, поданий звіт про стан здоров'я Саакашвілі не нібито "не містить достовірної інформації про тяжкість його хвороби і не може бути підставою для відтермінування відбування покарання".

Додамо, раніше що президент України Володимир Зеленський закликав світову спільноту допомогти врятувати життя Саакашвілі та не допустити його смерті.

Зазначимо, що українська влада неодноразово закликала Грузію віддати Саакашвілі на лікування.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Влада Грузії має припинити зводити рахунки з Саакашвілі". МЗС відповіло на рішення суду 5.00 5 2
Політика / Україна
08.02.2023 385
Еще материалы раздела «Україна»