<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп вимагає від Європи "збільшити розмір підтримки України до американського"  Столтенберг назвав перешкоду вступу України до НАТО  Перший день травня в Україні буде сухим і теплим  В Україні пануватиме суха і тепла погода: прогноз погоди на 1 травня  Вдома дешевше? У скільки українцям обійдеться паска на свято  Армія РФ готується до наступу: в ISW оцінили, які напрямки оберуть окупанти  Синоптики прогнозують "надзвичайно спекотне" літо в Європівсі новини дня
Політика
Світ
09.02.2023 463

"Газпром" створює власну приватну військову компанію: розвідка повідомила деталі

У розвідці пояснили, що в РФ тривають "перегони озброєнь" серед основних політичних гравців, які активно створюють приватні армії.

dcacdf284ff72fc48b1fe519274e83e8_09.02.23

Російське ПАТ "Газпром нафта" створює власну приватну військову компанію і відповідне розпорядження підписав прем’єр-міністр РФ Михайло Мішустін. Пише ТСН. 

Про це повідомили в ГУР Міноборони України, опублікувавши зображення розпорядження очільника російського уряду.

"Енергетичний монополіст "газпром нафта" створює власну приватну військову компанію. Відповідне розпорядження було підписане головою уряду рф міхаілом мішустіним", – йдеться в заяві української розвідки.

Там уточнили, що підписаний документ встановлює, що засновниками організації будуть "Газпром нафта" з розміром долі у статутному капіталі організації 70% та "приватна охоронна організація "Стаф-центр" з часткою 30%.

Щодо створення організації російський уряд посилається на закон "Про безпеку об'єктів паливно-енергетичного комплексу", де вказано, що підприємствам галузі "може бути надано право на заснування приватної охоронної організації". Розмір частки такого підприємства у статутному капіталі новоствореної організації не може бути меншим від 50%.

"Таким чином в рф продовжується "гонка озброєнь" серед основних політичних гравців, які активно створюють приватні армії за прикладом ПВК "вагнер" євгенія прігожина", – резюмували в ГУР.

Нагадаємо, на початку січня російський опозиціонер та публіцист Андрій Піонтковський звернув увагу на те, що в РФ "ростуть, як гриби після дощу, приватні армії". За словами опозиціонера, ці армії готуються до громадянської війни всередині Росії за перерозподіл власності, бо розуміють, що війна в Україні програна.

Зауважимо, що водночас власник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин опинився у важкій ситуації, адже в нього закінчуються зеки-добровольці для участі у війні проти України. Саме тому вагнерівці вже взялися закликати солдатів НАТО до вступу в їхні лави, повідомила російська політична аналітикиня Ольга Курносова.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Газпром" створює власну приватну військову компанію: розвідка повідомила деталі 5.00 5 2
Політика / Світ
09.02.2023 463
Еще материалы раздела «Світ»