НОВИНИ ДНЯ: Зеленський про народжуваність під час війни: головне питання у безпеці  Буданов про теракт під Москвою: Росія знала про підготовку щонайменше за місяць  В Україні 29 березня - дощі та сильний вітер, вдень до 16°  Чи мобілізують випускників перед вступом на магістратуру чи аспірантуру: відповідь Зеленського  Путін видав чергову хвору маячню: що сказав цього разу  Коли ховатимуть героїв на Військовому меморіальному кладовищі: у Мінветеранів назвали терміни  У частині України оголосили штормове попередження: де очікувати негодувсі новини дня
Політика
Україна
09.02.2023 1212

Втрачають до батальйону особового складу щодня: генерал запасу СБУ оцінив плани РФ захопити весь Донбас до березня

Окупанти намагаються повторити ту тактику, яка була застосована у Соледарі – штурмовими групами витіснити наші війська.

e12f71c9cadd04e5ba4615fce57dac4d_09.02.23

Російські окупанти не зможуть виконати наказ Путіна і повністю захопити Донецьку та Луганську області до березня. Пише ТСН. 

Про це заявив військовий експерт, генерал-майор запасу СБУ, заступник голови СБУ (2014-2015 рр.) Віктор Ягун, інформує FREEДОМ.

За його інформацією, противник має проблеми з бронетехнікою. Для захоплення Донбасу росіяни намагаються повторити ту тактику, яка була застосована у Соледарі – штурмовими групами витіснити наші війська з тих позицій, на яких вони стоять.

"Точкові успіхи у них можливі, але насправді наші були готові до зміни тактики противника. Тому зараз головне не панікувати, дуже чітко відпрацьовувати те, що поставлено командуванням. І я думаю, що у противника нічого не вийде", — каже Ягун.

За словами експерта, росіяни втрачають до батальйону особового складу щодня.

"Це лише безповоротні втрати, а є ще поранені, ще важко поранені, є ще ті, які захворіли. Тобто це все можна помножити на три. І це щодня треба закривати по всій лінії фронту", — підсумував генерал запасу СБУ.

Нагадаємо, в ГУР заявили, що Путін віддав наказ окупаційній армії до березня захопити території Донецької та Луганської областей.

Президент Володимир Зеленський прокоментував ймовірний наступ Росії і наголосив, що в українців немає іншого вибору, крім як вистояти і перемогти.

ТСН.ua зібрав ключові офіційні заяви і думки експертів щодо термінів та сценаріїв можливого російського наступу.

Оценка материала:

5.00 / 2
Втрачають до батальйону особового складу щодня: генерал запасу СБУ оцінив плани РФ захопити весь Донбас до березня 5.00 5 2
Політика / Україна
09.02.2023 1212
Еще материалы раздела «Україна»