<
НОВИНИ ДНЯ: Прогноз погоди на 26 квітня: де знову очікуються сильні заморозки  США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Рецепт рибного супу з лососем  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Українівсі новини дня
Політика
Світ
09.02.2023 526

Про "вагнерівців" не згадує. Шойгу активізує конфлікт із ПВК, - розвідка

Глава Міноборони РФ Сергій Шойгу посилює конфлікт із ПВК "Вагнера". Він навмисно не згадує їхню участь у бойових діях і приписує "успіхи" тільки собі.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Головне управління розвідки Міноборони України в Telegram.

Як зазначає ГУР, за інформацією російських пропагандистських видань, Шойгу на нараді заявив про нібито повний контроль над Соледаром, Кліщіївкою, Краснопіллям, Благодатним та Миколаївкою Донецької області, а також Підгірним та Лобковим Запорізької області. Чиновник країни-агресора наголосив, що всі вищезгадані "досягнення" є результатом дій російської регулярної армії.

При цьому Шойгу свідомо не згадав про участь "вагнерівців" у бойових діях на всіх напрямках, які він перерахував. У той же час кадрова армія РФ виконує там епізодичну роль "сил підтримки".

"Ця інформація замовчується російськими пропагандистськими ЗМІ, що свідчить про продовження конфлікту серед військово-політичного керівництва Росії", - сказано в повідомленні ГУР.

Варто зауважити, що з міста Соледар українські військові відійшли ще 25 січня, цю інформацію підтвердило командування ЗСУ. Окупація інших населених пунктів, про захоплення яких розповідав Шойгу, не підтверджується.

Нагадаємо, конфлікт між засновником ПВК "Вагнера" Євгеном Пригожиним та Шойгу почався ще торік. Вони навмисне перекладають відповідальність один на одного за провали на фронті.

Черговий скандал між Шойгу та Пригожиним стався нещодавно на тлі окупації Соледара Донецької області.

Оценка материала:

5.00 / 2
Про "вагнерівців" не згадує. Шойгу активізує конфлікт із ПВК, - розвідка 5.00 5 2
Політика / Світ
09.02.2023 526
Еще материалы раздела «Світ»