<
НОВИНИ ДНЯ: Чи довіряють українці офіційним повідомленням про війну: дані опитування  На вихідних в Україні дощитиме, на сході вдень до +22°  Коли у школах Києва продзвенить останній дзвоник: названа дата  Україна може почати отримувати кредитні кошти від США вже у другій половині 2024 року  Коли до України знову повернеться тепло: відповідь метеорологині  Кримському мосту приготуватися? Експерт назвав мету удару ЗСУ по Джанкою  Крига скресла: у США знову згадали про допомогу Україні – коли буде результатвсі новини дня
Політика
Європа
09.02.2023 972

Боррель розкритикував Лаврова за його скандальну заяву про Молдову

Заява голови російського Міністерства закордонних справ Сергія Лаврова про те, що Захід нібито хоче перетворити Молдову на "анти-Росію", дискредитує його з інтелектуальної точки зору.

3j0a0978_id64449_1300x867_1_650x410_09.02.23

Як повідомляє РБК-Україна з посиланням на NewsMaker, про це голова дипломатії ЄС Жозеп Боррель заявив під час спільного брифінгу з прем'єром Молдови Наталією Гаврилицею.

"Дуже шкода, що пан Лавров, який колись був шановним дипломатом, вступив на цей шлях. Ці заяви дискредитують його в інтелектуальному плані. У тому, що він сказав, немає нічого серйозного", - наголосив Боррель.

При цьому Гаврилиця наголосила, що така заява Лаврова не враховує незалежність та територіальну цілісність Молдови.

Нагадаємо, раніше Лавров звинуватив Захід нібито у спробах перетворити Молдову на "анти-Росію".

Пізніше у МЗС Молдови назвали таку заяву частиною вже відомої загрозливої риторики російської дипломатії.

Оценка материала:

5.00 / 1
Боррель розкритикував Лаврова за його скандальну заяву про Молдову 5.00 5 1
Політика / Європа
09.02.2023 972
Еще материалы раздела «Європа»