<
НОВИНИ ДНЯ: Портников назвав причини, чому США нарешті проголосували за допомогу Україні  Байден у розмові з Зеленським дав дві важливі обіцянки: чого чекати Україні  В Україну повертається тепло - 23 квітня вдень уже буде до +21°  Погодний апокаліпсис: Україну накрив потужний циклон, що це означає  Швидкісний режим на дорозі: поліція нагадала про штрафи та пояснила, як їх уникнути  Чи буде початок квітня теплішим за останній місяць весни: метеорологиня про погоду у травні  "Не хвилюйтесь, точно будуть": посол Данії сказав, коли Україна отримає F-16всі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
09.02.2023 488

В Україні викрили "чорного археолога", який в інтернеті продавав скарби ІІІ століття

В Україні викрили "чорного археолога", який незаконно торгував культурними цінностями ІІІ століття.

_2023-02-08_131432207_09.02.23_1

Про це пише РБК-Україна з посиланням на Telegram-канал Офісу генерального прокурора.

Згідно з даними слідства, археолог відкопав старожитності у вигляді срібного поясу на території Хмельницької області. Як відзначають спеціалісти Національного музею України, йдеться про знахідку ІІІ століття.

"Вона пов’язана з військовою культурою давніх германців у період, коли вони мігрували через територію сучасної України з Північної Європи до Чорного моря", - додає пресслужба.

Після цього "археолог" виставив знахідку на продаж в інтернет-аукціоні.

Даний скарб має особливу історичну, наукову, художню чи культурну цінність. У зв'язку з чим привласнення знахідки є незаконним вчинком.

"Відповідно до чинного законодавства України, предмети археології не можуть бути предметами продажу, колекціонування приватними особами та вивозитися за межі держави", - пише пресслужба.

Під час обшуків за місцем проживання "археолога" були вилучені скарби III століття:

  • пояси готів;
  • 787 монет;
  • наконечники від стріл;
  • фрагменти стародавніх прикрас на 450 предметів;

Нагадаємо, РБК-Україна писало про те, що Офіс генерального прокурора забезпечив арешт прав й майна металургійного підприємства, яке підконтрольне громадянам Росії й підсанкційним особам.

Оценка материала:

5.00 / 1
В Україні викрили "чорного археолога", який в інтернеті продавав скарби ІІІ століття 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
09.02.2023 488
Еще материалы раздела «Суспільство»