НОВИНИ ДНЯ: Народний синоптик Діденко попередила про різку зміну погоди в Україні — де очікувати дощі  Зеленський про народжуваність під час війни: головне питання у безпеці  Буданов про теракт під Москвою: Росія знала про підготовку щонайменше за місяць  В Україні 29 березня - дощі та сильний вітер, вдень до 16°  Чи мобілізують випускників перед вступом на магістратуру чи аспірантуру: відповідь Зеленського  Путін видав чергову хвору маячню: що сказав цього разу  Коли ховатимуть героїв на Військовому меморіальному кладовищі: у Мінветеранів назвали термінивсі новини дня
Політика
Україна
08.02.2023 407

Коли почнуть діяти нові правила в'їзду в Шенген

Громадянам третіх країн під час в'їзду до Шенгенської зони без візи незабаром перестануть ставити штампи у паспорт на кордоні. Інформація автоматично вноситиметься до бази даних.

Нову систему контролю в'їзду до ЄС мають повністю запустити наприкінці цього року, повідомляє TRAVEL РБК-Україна.

Entry/Exit System (EES) – це нова автоматизована система, за допомогою якої відстежуватимуть перебування мандрівників із третіх країн.

"EES замінить чинну систему ручного штампування паспортів, яка забирає багато часу, не дає достовірних даних про перетин кордону і не дозволяє систематично виявляти осіб, які перевищили терміни перебування", – йдеться у заяві Управління з міграції та внутрішніх справ Єврокомісії.

Модернізація інших процедур дозволить мандрівникам швидше перетинати кордони. Система фіксуватиме конкретні дані про мандрівників, включаючи ім'я, відбитки пальців, зображення обличчя, тип проїзного документа, дату та місце в'їзду, дату та місце виїзду, а також період їх перебування у Шенгенській зоні.

Мандрівники, яким дозволений в'їзд до Шенгенської зони без візи, повинні будуть отримати дозвіл на в'їзд онлайн через Європейську систему інформації та авторизації для подорожей (ETIAS).

ETIAS буде коштувати 7 євро на особу. Спочатку дозвіл діятиме протягом трьох років. Подання заявки на отримання ETIAS стосується близько 1,4 мільярда осіб – стільки людей зараз можуть в'їжджати до Шенгенської зони без візи.

Оценка материала:

5.00 / 1
Коли почнуть діяти нові правила в'їзду в Шенген 5.00 5 1
Політика / Україна
08.02.2023 407
Еще материалы раздела «Україна»