<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
Політика
Європа
08.02.2023 417

В Сенаті Франції закликають НАТО забезпечити Україну авіацією для якнайшвидшої перемоги в війні

З метою недопущення затягування війни Росії проти України, для забезпечення можливості Збройних Сил України вийти на суверенні кордони 1991 року, необхідно збільшити фінансову та військово-технічну підтримку України – Франції необхідно ухвалити рішення про постачання танків LeClerc, а НАТО має забезпечити Україну авіацією.

guillaume_gontard_senat-1200x640-1_08.02.23

Про це у коментарі Guildhall заявив французький сенатор, член комітету Сенату Франції з оборони та міжнародних відносин Гійом Гонтар.

"Російська війна, яка вже забрала сотні тисяч життів, у тому числі безліч життів українських цивільних громадян, продовжується. Росія була кваліфікована Європейським парламентом як держава, яка підтримує тероризм і вона понесе відповідальність за свої злочини. Ми, екологічна група у французькому Сенаті, закликаємо до прийняття резолюції про посилення підтримки України, щоб не затягувати цю смертоносну війну. Україна має бути відновлена у межах 1991 року. Ми розуміємо страх перед ескалацією цієї війни, але, на жаль, альтернативи немає: ми маємо посилити нашу військову та фінансову підтримку Україні", - Заявив сенатор.

"Або ми надаємо Україні більше сучасного технологічного озброєння або війна перетвориться на окопну, де загине безліч солдат. Ми повинні враховувати, що Росія має перевагу в людському ресурсі, з тієї точки зору, якщо війна затягнеться на кілька років", - зазначив він.

"Тому ми просимо президента Франції ухвалити політично важливе рішення про постачання Україні наших танків Leclerc. Також відтепер стоїть питання надання Україні авіації. Вбачаючи розумний підхід українського Генерального штабу, я вважаю, що колективно ми можемо забезпечити Україну авіацією виключно для захисту власної території. Ми закликаємо наших партнерів по НАТО розпочати дискусії у цьому напрямі", - підсумував Гійом Гонтар.

Нагадаємо, напередодні стало відомо, що Прем'єр-міністр Великобританії Ріші Сунак під час візиту президента України Володимира Зеленського оголосить про рішення надати Україні більш далекобійне озброєння та розпочати підготовку українських пілотів.

Оценка материала:

5.00 / 2
В Сенаті Франції закликають НАТО забезпечити Україну авіацією для якнайшвидшої перемоги в війні 5.00 5 2
Політика / Європа
08.02.2023 417
Еще материалы раздела «Європа»