<
НОВИНИ ДНЯ: Україні потрібно поповнити армію новими людьми: Годжес пояснив навіщо  Путін веде Росію до неминучого самознищення: що на це вказує вже зараз  Кожен водій має робити це перед виїздом, інакше – штраф  Салат із курячим філе, омлетними млинцями та огірками: оригінальний рецепт  Графік проведення НМТ у 2024 році. Як проходитиме та що варто знати випускникам  Заморозки повертаються до України: де та коли буде "мінус"  В Україні побільшало мільйонерів: у Раді повідомили деталівсі новини дня
Політика
Світ
10.02.2023 2066

Лію Ахеджакову звільнили з театру через підтримку України: "Знаю, хто це організовує"

У театрі знаменитість грала майже 50 років.

a9927e08e65d049f0752d9af82981d6f_10.02.23

Відому акторку, уродженку Дніпра Лію Ахеджакову звільнили з театру, де вона працювала майже 50 років. Пише ТСН. 

Зокрема, знаменитість "прибрали" зі спектаклів через те, що вона відкрито засуджує війну в Україні, яку вороже розв'язала країна-агресорка Росія. Акторка знає, чиїх це рук справа, однак розуміє, що нічого вдіяти не може.

"Наказ є, вже замінені ці спектаклі. Мене попередив директор, що мене більше в репертуарі не буде на вимогу якихось розгніваних людей, які пишуть йому листи, і департамент культури підтвердив, щоб мене прибрали з репертуару театру. Сиджу та плачу. Я все розумію, знаю, хто це пише, хто це організовує, але зробити нічого не можна",  - розповіла акторка в інтерв'ю російському пропагандистському виданню.

Зазначимо, Лія Ахеджакова ще на початку повномасштабної війни засудила дії влади Росії та підтримала Україну. Зокрема, знаменитість навіть переказувала кошти на допомогу українській армії. Через антивоєнну позицію у Росії Ахеджакову почали критикувати. На неї навіть під час гри у спектаклі напав незнайомий чоловік, який приснув їй в лице перцевим балончиком.

Нагадаємо, Лія Ахеджакова стала не першою жертвою звільнення через антивоєнну позицію. Раніше така доля спіткала актора Дмитра Назарова. У відповідь на звільнення знаменитість написав потужний саркастичний вірш, у якому сказав все, що він думає про владу РФ.

Оценка материала:

5.00 / 4
Лію Ахеджакову звільнили з театру через підтримку України: "Знаю, хто це організовує" 5.00 5 4
Політика / Світ
10.02.2023 2066
Еще материалы раздела «Світ»