<
НОВИНИ ДНЯ: Як приготувати справжній Львівський сирник: секрети розкриває фудблогерка  Спека повертається разом із зливами: якою буде погода в Україні на тижні 17 — 23 червня  Шольц вказав на небезпечний сценарій розвитку війни в Україні  Захід повинен вдарити по найболісніших місцях Росії: Кемерон розповів, чого боїться Путін  В Україну повернеться спека, але дощі ще не підуть: синоптик дав прогноз за новий тиждень  Оренда зростає в ціні: де в Україні найдорожче житло  Сунак про бажання Росії капітуляції України: цього ніколи не станетьсявсі новини дня
Політика
Україна
10.02.2023 659

Зеленський збирається створити "коаліцію далекобійних ракет"

Президент України Володимир Зеленський прагне створити "коаліцію ракет великої дальності".

b2a0399094e41ca9606f6e8c71e4b048_10.02.23

Президент Зеленський впевнений, що "коаліція ракет великої дальності", яку він прагне створити після "танкової коаліції", допоможе вигнати окупантів з усіх українських територій. Пише ТСН. 

Про це глава держави сказав під час свого виступу в Вестмінстер-голі у Британії, який транслювало "Суспільне. Новини".

Глава держави наголосив, що далекобійна зброя допоможе уразити позиції ворога в глибині окупованих територій. За його словами, ракети великої дальності змусять російського агресора повністю піти з української території.

"Українські солдати тренуються у Британії, зокрема керуванню вашими основними бойовими танками Challenger. І це - "танкова коаліція", яка вже діє. "Коаліція ракет великої дальності" є останньою з усіх. Вона дозволить нам змусити зло повністю піти з нашої країни", - наголосив Зеленський.

Президент України наголосив, що наразі зло все ще залишається навколо і битва триває.

"Ми разом довели, що світ справді допомагає тим, хто відважно захищає свободу. І цим прокладає шлях до нової історії. Історії світу, який вміє швидко прийти на допомогу. Який знає, як бути ефективним у захисті. Це буде нова реальність вільного світу", - заявив Зеленський.

Нагадаємо, сьогодні, 8 лютого, президент України Володимир Зеленський полетів до Великої Британії на зустріч із прем'єр-міністром країни Ріші Сунаком.

Згодом ЗМІ повідомили, що Сунак може запропонувати передати Києву озброєння дальньої дії під час запланованого візиту президента Зеленського.

Попри те, що цього офіційно так і не сталося, прем'єр-міністр Британії Ріші Сунак заявив, що його країна підтримуватиме Україну до цьогорічної перемоги у війні проти РФ.

Оценка материала:

5.00 / 2
Зеленський збирається створити "коаліцію далекобійних ракет" 5.00 5 2
Політика / Україна
10.02.2023 659
Еще материалы раздела «Україна»