<
НОВИНИ ДНЯ: Чебуреки із заварного тіста: простий рецепт  Хто планував убити Зеленського: усі подробиці замаху — огляд  Перед вихідними в Україні стане трохи тепліше: прогноз на 10 травня  Путін не збирається зупинятися, він в інформаційному акваріумі, - Зеленський  Рецепт супу-пюре з цвітної капусти з вершками  Де будуть заморозки і чи чекати швидкого повернення тепла в Україну: синоптикиня дала прогноз  Мікрокредити. Як скористатися чужими грішми, не потрапивши в борговий зашморгвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
10.02.2023 603

Чи будуть вимикати світло навесні: що кажуть у Міненерго

В теплі пори року споживання електроенергії менше, через що й менші ризики щодо відключень світла, кажуть у Міненерго.

8748d357dc3a341484f0f9e51e7667ae_10.02.23

Навесні ситуація з електроенергією може покращитися через потепління, однак чи будуть діяти графіки відключень світла, залежатиме від дій Росії. Пише ТСН. 

Про це повідомив міністр енергетики Герман Галущенко в телеефірі в середу, 8 лютого.

Очільник Міненерго пояснив, що в теплі пори року споживання електроенергії менше, через що й менші ризики щодо відключень світла. Також він додав, що навесні буде легше та швидше відновлювати пошкоджені об'єкти, що вплине на зростання генерації в системі.

"На жаль, досі є дефіцит генерації і, безумовно, з підвищенням температури це впливає на падіння споживання", – сказав Галущенко.

Відповідаючи на запитання про прогнози, коли не будуть запроваджуватися віялові відключення, Галущенко сказав: "Я не хотів би прогнозувати, у багатьох випадках це залежить від тих ударів, які будуть чи не будуть по енергосистемі".

Ситуація в енергосистемі України

Станом на 8 лютого споживання електроенергії в Україні зросло. Причина - зниження температури. Однак дещо зросло і виробництво електроенергії. Дефіцит потужності зберігається, найбільше – у вечірні години.

Нагадаємо, в "Укренерго" повідомили про зміни у графіку відключень електроенергії в кожному регіоні після того, як заміряють електроспоживання. Під час цього весь день не вимикатимуть світло. Заміри роблять для того, щоб скоригувати обсяги лімітів для кожної області й забезпечити більш рівномірний розподіл.

Оценка материала:

5.00 / 2
Чи будуть вимикати світло навесні: що кажуть у Міненерго 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
10.02.2023 603
Еще материалы раздела «Суспільство»