<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька   На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°  Частину областей накриють дощі, попереджають про грози й туман: погода на 26 квітня  Прогноз погоди на 26 квітня: де знову очікуються сильні заморозкивсі новини дня
Політика
Світ
10.02.2023 505

Стало відомо, скільки російських генералів загинуло на війні в Україні

За словами японського генерала Кієфумі Івата, така кількість загиблих генералів "неймовірно велика" і послаблює бойовий дух солдатів.

У війні Росії проти України, ймовірно, загинули понад 20 російських генералів. Пише ТСН. 

Про це повідомляє Nikkei з посиланням на дані розвідки Японії, отримані у співпраці зі США та країнами Європи.

За попередньою інформацією, під час війни в Україні загинули понад два десятки генералів російської армії.

За словами японського генерала у відставці, колишнього начальника штабу Сухопутних сил Кієфумі Івата, така кількість загиблих генералів "неймовірно велика". Він додав, що загибель вищих чинів армії РФ послаблює бойовий дух її солдатів.

Зазначимо, що у серпні 2022 року британська розвідка повідомляла про 10 загиблих в Україні російських генералів.

Військовий експерт Олег Жданов розповів, що Росія за 9 місяців повномасштабної війни проти України втратила 13 генералів. "За дев'ять місяців війни втратити 13 генералів – це нонсенс, це рекорд для Книги Гіннеса", – наголосив Жданов.

Оценка материала:

5.00 / 3
Стало відомо, скільки російських генералів загинуло на війні в Україні 5.00 5 3
Політика / Світ
10.02.2023 505
Еще материалы раздела «Світ»