<
НОВИНИ ДНЯ: Коли цього року Маковія в Україні: Медовий Спас будемо святкувати за новим календарем  Cиноптики розповіли, якою буде погода в Україні 17-21 червня   Навіть після повістки: є чотири поважні причини не з'явитися в ТЦК  Як приготувати справжній Львівський сирник: секрети розкриває фудблогерка  Спека повертається разом із зливами: якою буде погода в Україні на тижні 17 — 23 червня  Шольц вказав на небезпечний сценарій розвитку війни в Україні  Захід повинен вдарити по найболісніших місцях Росії: Кемерон розповів, чого боїться Путінвсі новини дня
Політика
Європа
11.02.2023 488

Хвилеподібні стосунки. Зеленський розповів, як щоразу переконує Шольца допомагати Україні

Відносини України і Німеччини мають хвилеподібний характер. Тому Києву потрібно щоразу переконувати Берлін щодо військової допомоги для ЗСУ.

dscf6061_id83263_1300x867_2_650x410_11.02.23

Про це заяви президент України Володимир Зеленський, повідомляє РБК-Україна з посиланням на інтервʼю виданню Der Spiegel.

"Наші відносини з Німеччиною мають, так би мовити, хвилеподібний характер, вони то піднімаються, то опускаються. Спочатку мені було дуже важко, темпераменти абсолютно різні. За своєю природою я швидка людина. Інші працюють повільніше, що також може бути пов'язано з їхньою бюрократією", - заявив він.

Зеленський підкреслив, що відносини і розуміння Берліну та Києва дуже змінилися з початку війни.

"Ми змінили наші відносини і наше розуміння. Ми отримали системи ППО "Ірис-Т", за що я дуже вдячний Німеччині. Вони врятували багато життів", - додав він.

При цьому голова держави заявив, що йому доводиться чинити тиск на канцлера Німеччини Олафа Шольца, щоб отримати військову допомогу.

"Я сказав канцлеру: "Олафе, послухай, у нас не вистачає ракет. Я знаю, що у вас самих більше нічого немає, у нас є розвідувальна служба. Я знаю, що ти віддаєш нам усе, що в тебе є". І я не знаю, як, але йому дійсно вдавалося виробляти їх швидше. Це було позитивно. Тільки зараз ми повернулися у складну фазу з цими дебатами про німецькі танки, вони емоційні та складні. Мені доводиться чинити тиск на допомогу Україні і постійно переконувати його, що ця допомога потрібна не нам, а європейцям", - розповів він.

Нагадаємо, Шольц заявив, що Україна отримує багато підтримки від різних країн ЄС, однак найбільше її надає Німеччина.

Крім того, Німеччина пообіцяла передати Україні нові зенітки Gepard до кінця лютого.

Оценка материала:

5.00 / 1
Хвилеподібні стосунки. Зеленський розповів, як щоразу переконує Шольца допомагати Україні 5.00 5 1
Політика / Європа
11.02.2023 488
Еще материалы раздела «Європа»