<
НОВИНИ ДНЯ: Сподобаються усім: як приготувати міні-чизкейки всього з трьох інгредієнтів  Вчені вперше відтворили обличчя найбагатшої людини, яка коли-небудь жила  Виїзд чоловіків за кордон: що і для кого зміниться від 18 травня  Чи здатна Україна запобігти новим проривам фронту з боку російської армії: Умєров дав відповідь  Ароматні пончики на сметані: неймовірно смачний і швидкий десерт  Чи хочуть росіяни закінчити війну та на яких умовах: опитування  Застосунок "Резерв+": у Міноборони розповіли, кому це треба та чи відображається там бронюваннявсі новини дня
Політика
Україна
11.02.2023 446

Україна може отримати найсучасніші німецькі танки Panther: що відомо

Rheinmetall обрав для назви слово Panther. Саме таку назву мали німецькі танки періоду Другої світової війни.

34bf0ad11b0d939a6dc6232117990863_11.02.23

Німецький виробник зброї Rheinmetall AG веде переговори з Україною щодо експорту свого сучасного бойового танка Panther. Пише ТСН. 

Про це розповів генеральний директор концерну Армін Паппергер у коментарі німецькій газеті Handelsblatt.

"Ми ведемо розмови з Києвом про експорт Panther", — сказав Паппергер, додавши, що Україна також зацікавлена ​​в Lynx, найсучаснішій бойовій машині піхоти Rheinmetall.

Директор концерну додав, що постачання Panther до України можливе протягом 15-18 місяців. Ці танки можуть бути виготовлені або в Німеччині, або в Угорщині.

"Україна має відстояти позиції у цій війні — і коли вона закінчиться, країні потрібна безпека", — сказав Паппергер. "Тому ми готові створити завод з виробництва Panther і в Україні".

Rheinmetall також є виробником танків Leopard, які європейські країни нещодавно погодилися відправити в Україну. Як і у випадку з "Леопардами", надання Києву Panther та Lynx має бути схвалено урядом Німеччини.

Що відомо про танк Panther

Дюссельдорфська компанія представила Panther на виставці в Парижі минулого літа, рекламуючи його як найпотужніший бойовий танк у світі. За словами Rheinmetall, Panther все ще знаходиться на стадії розробки, але врешті-решт має замінити бойовий танк Leopard 2.

Танк KF51 Panther обладнаний 130-мм гарматою, а також має панорамний приціл SEOSS. Серед додаткового озброєння — спарений з гарматою кулемет 12,7-мм. На башті розміщений бойовий модуль з 7,62-мм кулеметом, який має захищати танк від дронів. Крім того, KF51 Panther може бути оснащений власним дроном-камікадзе HERO 120 від UVision.

Зазначимо, що Rheinmetall обрав для назви слово Panther. Саме таку назву мали німецькі танки періоду Другої світової війни.

Що відомо про БМП Lynx

Lynx – важка БМП розробки і виробництва німецької компанії Rheinmetall. Вперше представлена у 2016 році на виставці Eurosatory, через два роки була показана "важча" версія KF41.

БМП розроблена з використанням сучасних технологій, що підвищують захист машини (модульна броня, активні системи). Основне озброєння – башта LANCE з 30 або 35-мм гарматою та пусковою установкою для протитанкових ракет,

Обслуга БМП — 12 осіб, зокрема: три члени екіпажу і до дев'яти осіб десанту.

Lynx забезпечує захист розрахунку від різних загроз, включаючи підрив на мінах і саморобних вибухових пристроях, обстріли, касетні боєприпаси та протитанкові керовані ракети.

Раніше прем'єр Ріші Сунак розповів, коли британські танки Challenger 2 будуть в Україні.

Оценка материала:

5.00 / 2
Україна може отримати найсучасніші німецькі танки Panther: що відомо 5.00 5 2
Політика / Україна
11.02.2023 446
Еще материалы раздела «Україна»