<
НОВИНИ ДНЯ: Байден заявив, що візьме участь у дебатах з Трампом  На близькій до Землі планеті може існувати життя - сенсаційне відкриття вчених  Синоптик обіцяє потепління в Україні: темперпатура підскочить ще на 5 градусів  Українців чекає більше сонця: якою буде погода з понеділка, 29 квітня  В Україні 28 квітня подекуди дощитиме, вдень до +25°  В Україні температура повітря підніметься до +25: де та коли буде найтепліше  В Україні буде тепло, але в окремих регіонах - дощі: прогноз погоди на 28 квітнявсі новини дня
Політика
Україна
11.02.2023 1424

Україна готова застосувати британські ракети для удару по Криму - The Times

Ми захищаємось від найбільш антиєвропейської сили сучасного світу, – заявив президент України Володимир Зеленський.

8de69a2e1fb572304beff679c5e95f8d_11.02.23

Україна готова використати британські ракети великої дальності для удару по Криму, півострову, анексованому Росією в 2014 році, що може призвести до значної ескалації участі Заходу у війні. Пише ТСН. 

Про це пише газета The Times

Британський прем'єр-міністр Ріші Сунак пообіцяв надіслати Україні більше військової допомоги після візиту президента Володимира Зеленського до Британії цього тижня. Зараз ведуться дискусії щодо того, чи варто сюди включати протикорабельні ракети Harpoon чи Storm Shadows класу «земля-повітря».

Українські джерела в обороні підтвердили The Times, що Київ буде готовий використати ракети для удару по Криму після попередження українського лідера Володимира Зеленського про те, що зброя великої дальності від західних союзників завдасть удару «вглиб окупованих територій».

Раніше очільник українського Міноборони Олексій Резніков заявляв, що держава не застосовуватиме для ударів по території РФ зброю великої дальності від США. Однак застосовуватиме її по окупованих територіях України.

Зауважимо, що в Пентагоні сумніваються, що українські війська зможуть звільнити Крим у найближчому майбутньому.

Оценка материала:

5.00 / 3
Україна готова застосувати британські ракети для удару по Криму - The Times 5.00 5 3
Політика / Україна
11.02.2023 1424
Еще материалы раздела «Україна»