<
НОВИНИ ДНЯ: На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  Виробник модного одягу Hugo Boss продасть бізнес у Росії  Заплатити чи гальмувати: який штраф загрожує водію за перевищення швидкості  Коли білоруський диктатор піде "на спокій": відповідь Лукашенка  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°  Росія має конкретний план, як зірвати Саміт миру: Зеленський зробив заяву  Як правильно обирати банк для розміщення депозиту: на що звернути увагувсі новини дня
Політика
Світ
11.02.2023 669

Карта ПВК Вагнера бита: експерт пояснив, чому Пригожин так і не став окремою політичною фігурою

Петро Черник наголосив, що за вісім місяців оперативного тиску на східному плацдармі таке скромне просування у межах 11- 25 кілометрів – не є серйозним показником для справжнього проривання.

f3979ee40aab18bb89a3547955fe0839_11.02.23

Карта ПВК Вагнера є на цю хвилину битою. Тобто Євген Пригожин так і не став окремою політичною фігурою, незважаючи на усі його намагання капіталізуватися у Соледарі.

Про це в ексклюзивному інтерв’ю ТСН.ua розповів військовий аналітик, полковник Петро Черник, відповідаючи на запитання, яка ситуація на Бахмутському напрямку та чому власник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин припиняє вербувати ув’язнених.

"На мій погляд, так виглядає, що карта ПВК Вагнера є на цю хвилину битою. Тобто Пригожин, як окрема політична фігура, тобто він намагався капіталізуватися і в Соледарі, як окрема політична фігура, скоріш за все, нею не стане. Але знову ж таки, тонкощі російської внутрішньої політики – це дуже складне питання. Росія, якщо повертатися до тактики Герасимова (закидання трупами – ред.), то, окрім велетенських піхотних валів, поки що я не розумію, що Росія зможе запропонувати у частині зміни тактики", - зазначив він.

Петро Черник наголосив, що зараз однозначно іде накопичення певного боєпотенціалу для наступного ракетного залпування, яке може статися будь-якого дня. Але суто з воєнної точки зору росіяни застосували абсолютно усі можливі види озброєння проти нас. І якщо уважно стежити за тим, що публікує наш Генеральний штаб у частині втрат ворога, то там показники вже декілька днів поспіль сягають понад 600 ворогів на день.

"А от буквально на днях був другий показник за всю війну – 1030, і вкрай мало є показників щодо того, скільки знищується техніки, особливо бронетехніки, танків та інших бойових броньованих машин. Там показники, насправді, доволі скромні. Отже, загальний висновок – на цю хвилину Російська Федерація зробила ставку на велетенські людські масивні ударні хвилі. Насправді, нічого нового. Цю тактику вони опрацювали дуже якісно і в часи другої світової війни. Пригадаємо так званий Бродівський котел. Німці мали достатньо боєприпасів, але банально не встигали перезаряджати кулеметні стрічки, настільки був величезний людський вал. І от до такої тактики вони вдаються і зараз. Вони вважають, що можуть виснажити наших оборонців", - каже експерт.

Черник наголосив, що за вісім місяців оперативного тиску на східному плацдармі таке скромне просування у межах 11- 25 кілометрів –поки що не є серйозним показником для справжнього проривання.

Нагадаємо, від 9 лютого російський олігарх та власник "Вагнера" Євген Пригожин припинив набір ув'язнених до ПВК. Втім, з чим це пов'язано, не повідомляється.

Оценка материала:

5.00 / 2
Карта ПВК Вагнера бита: експерт пояснив, чому Пригожин так і не став окремою політичною фігурою 5.00 5 2
Політика / Світ
11.02.2023 669
Еще материалы раздела «Світ»