<
НОВИНИ ДНЯ: В МВФ назвали суму бюджетної підтримки, яку потребує Україна цього року  Що означає знищення Ту-22М3 та чи поменшає атак на Україну: пояснення експерта  Синоптики розповіли про погоду на вихідні в Україні  Де дешевше жити: Держстат опублікував рейтинг українських регіонів  Освіта мрії. Як школярам з України вступити до Гарварду і що для цього потрібно  Чи довіряють українці офіційним повідомленням про війну: дані опитування  На вихідних в Україні дощитиме, на сході вдень до +22°всі новини дня
Політика
Світ
12.02.2023 467

Путін любить символізм, але його становище жалюгідне: експосол США пояснив, що Кремль готує до 24 лютого

На думку Джона Гербста, Україна добре підготувалася, щоб захиститись від наступу РФ у річницю вторгнення.

4908b217fd58a6dac7775c693a9c31bd_12.02.23

Становище російської армії за рік від початку повномасштабного вторгнення доволі жалюгідне. І кремлівському диктатору Володимиру Путіну треба пояснити своєму народові такий результат. Тому в річницю війни варто чекати на якийсь російський наступ.

Про це в інтерв'ю ТСН.ua розповів колишній посол США в Україні, директор Центру Євразії в Atlantic Council Джон Гербст.

"Ми пам'ятаємо не тільки мету в цій величезній війні, але також їхні (росіян – ред.) очікування. Вони очікували повної перемоги протягом кількох тижнів. І йому (Путіну – ред.) треба якось пояснити своєму народові цей жалюгідний результат. І ми знаємо, що росіяни люблять річниці, вони святкують ці річниці. Тому перша річниця його величезного наступу – це велика політична проблема для Путіна. І він шукає якийсь спосіб впоратися з цією річницею. Ми чекаємо на якийсь російський наступ навколо цієї дати, але я не очікую справжнього, успішного наступу", - сказав експерт.

На думку Джона Гербста, Україна добре підготувалася, щоб захиститись від цього наступу.

Нагадаємо, Путін збирається святкувати річницю війни в Україні: влаштовує концерт у Лужниках.

Оценка материала:

5.00 / 2
Путін любить символізм, але його становище жалюгідне: експосол США пояснив, що Кремль готує до 24 лютого 5.00 5 2
Політика / Світ
12.02.2023 467
Еще материалы раздела «Світ»