<
НОВИНИ ДНЯ: Чи залишиться Україна без допомоги у разі перемоги Трампа на виборах: у МЗС Польщі здивували заявою  Скасування маршу "Безсмертний полк" в РФ: британська розвідка пояснила, з чим це пов'язано  Оборона чи наступ: які головні завдання у ЗСУ на цей рік після розблокування допомоги від США  Гороховий суп із копченими ребрами: простий рецепт  Прокляття фараона: яку небезпеку приховують давньоєгипетські гробниці  Макрон готовий обговорити ідею використання ядерних боєголовок для "захисту ЄС"- ЗМІ  "Харків – сакральна мета Путіна": генерал-лейтенант ЗСУ розповів, чи здатна РФ захопити містовсі новини дня
Політика
Світ
12.02.2023 960

У Пентагоні оцінили, скільки бойових танків могла втратити РФ в Україні

Стан сухопутних військ РФ погіршився на 80%

2ff27d1a665c5e33fb163814166339a4_12.02.23

У США розглядають варіант, що Росія втратила вже близько половини своїх танків, які були в неї на початку повномасштабної війни. Пише ТСН. 

Про це на публічній дискусії сказала Селест Волландер, помічниця міністра оборони США з питань міжнародної безпеки, пише "Голос Америки".

За її словами, у боях проти України росіяни могли втрати близько половини бойових танків. Значно погіршився і стан сухопутних військ РФ. Тоді як у дещо кращому становищі перебувають військово-морські сили окупантів, зокрема, завдяки безпілотникам, які постачає країні-агресорці Іран.

Волландер також додала, що на сьогодні головну ставку у Кремлі роблять на людський ресурс. Вона переконана, що Росії не вдастся досягнути своїх стратегічних цілей в Україні, утім, передбачити завершення війни наразі ще вкрай непросто.

На її думку, армія РФ змогла зробити висновки після низки невдач. Йдеться про те наступальні дії, які чинять російські окупанти в операціях під Бахмутом.

"Навіть перед лицем стратегічного програшу в Україні Росія залишиться військовою силою, тому ми повинні правильно оцінити плани, операції та можливості впоратися... Ми повинні бути впевнені, що також засвоюємо уроки та залишаємося попереду", - сказала Волландер.

Зазначимо, що українська сторона наразі оцінює втрати РФ у понад 3200 танків.

Прикметно, що Бахмут залишається головним напрямом удару російських окупантів на сході України. Упродовж доби 10 лютого тут відбулося 124 обстріли різними типами артилерії та рекордні 54 бойові зіткнення.

Водночас у ВР оцінили, що Україна може отримати у найближчі два-три місяці від 150 до 300 танків.

Оценка материала:

5.00 / 1
У Пентагоні оцінили, скільки бойових танків могла втратити РФ в Україні 5.00 5 1
Політика / Світ
12.02.2023 960
Еще материалы раздела «Світ»