<
НОВИНИ ДНЯ: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни  Як зробити різнокольорові яйця за допомогою натуральних барвників  В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Уряд вирішив продати великий готель в центрі Києва  Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів", і пригрозив "ядеркою"  Глазур для паски: 11 хитрощів для ідеального приготування  Коли Поливаний понеділок 2024 року: дата, історія та звичаї святавсі новини дня
Політика
Світ
12.02.2023 442

Кожна країна сама має вирішувати, чи надавати Україні бойові літаки – Кірбі

У Білому домі переконані, що кожна країна, попри її членства в альянсі НАТО, має право приймати суверенне рішення, чи передавати Україні бойові винищувачі.

badfc8599134ec601d83cb3b5ef6ed70_12.02.23

Про це заявив координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, - пише Укрінформ. Пише ТСН. 

 

«Це все суверенні рішення. Якщо країна НАТО чи навіть країна, яка не входить до Альянсу, хоче надати Україні такі можливості, як винищувачі, це, безперечно, їхнє рішення», - підкреслив представник Білого дому.

Він прокоментував заяви про готовність Великої Британії забезпечити навчання українських пілотів на реактивних винищувачах стандартів НАТО.

Він додав, що якщо українці збираються отримати західні літаки, то їм необхідно буде навчитися літати на них.

Оценка материала:

5.00 / 2
Кожна країна сама має вирішувати, чи надавати Україні бойові літаки – Кірбі 5.00 5 2
Політика / Світ
12.02.2023 442
Еще материалы раздела «Світ»