НОВИНИ ДНЯ: В Україні у четвер прогнозують потепління до +20°  Лукашенко зламав версію Путіна про "втечу" терористів до України  Загроза наступу РФ на Харків: місцевий депутат про сили РФ у Бєлгородській та Курській областях  Синоптики потішили прогнозом погоди в Україні: наскільки потепліє  У Повітряних силах розповіли, чому росіяни зменшили інтервали між атаками на Україну  Охорона Кримського мосту зменшилась, він втратив один периметр оборони – речник ВМС ЗСУ  Я б не недооцінював ворога, проте ми їх обіграли по всіх ключових напрямках – Малюквсі новини дня
Політика
Світ
12.02.2023 463

"Нічого про Україну без України": Київ сам має вирішувати, коли говорити з Москвою про мир - Білий дім

Сполучені Штати Америки переконані, що влада у Києві та український народ самі мають вирішувати, коли настане момент говорити з Москвою про мир.

db81a5a70d80014449c18a778d34d9c9_12.02.23

Про це заявив координатор з питань стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, - пише Укрінформ. Пише ТСН. 

«Звісно, Сполучені Штати вітають будь-які зусилля, які могли б призвести до припинення насильства в Україні», - зауважив Кірбі про останні ініціативи, які висловили різні країни щодо посилення дипломатії, щоб досягнути домовленостей про мир в Україні.

Кірбі наголосив, що це має відповідати цілям державного керівництва України та бути прийнятним для українського народу.

«Нічого про Україну без України»,- нагадав представник Білого дому.

Кірбі нагадав, що президент США Джо Байден неодноразово наголошував: війна може закінчитися вже сьогодні, і єдина особа, яка може зробити це – російський диктатор Володимир Путін, який розв’язав масштабну агресію проти України.

Водночас Кремль продовжує запускає крилаті ракети по критичній цивільній інфраструктурі в Україні та намагається заморозити українців.

«І оскільки він (Путін – ред.) не демонструє бажання цього робити, очевидно, ми повинні забезпечити, що ми можемо, аби допомогти українцям досягти успіху на полі бою», - резюмував Кірбі.

Кремль періодично пропонує Києву переговори, проте наша держава, за їхніми умовами, повинна відмовитися від Луганської, Донецької, Запорізької, Херсонської областей та АР Крим.

президент України Володимир Зеленський заявив, що наразі не зацікавлений у зустрічі з Володимиром Путіним. Він зауважив, що хоча Москва говорить про начебто можливість переговорів з Києвом, у Кремлі відверто брешуть, оскільки окупанти РФ продовжують атакувати Україну ракетами.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Нічого про Україну без України": Київ сам має вирішувати, коли говорити з Москвою про мир - Білий дім 5.00 5 2
Політика / Світ
12.02.2023 463
Еще материалы раздела «Світ»