<
НОВИНИ ДНЯ: В Пентагоні сказали, для яких цілей Україна отримала ATACMS, - NYT  Стосується Росії. У НАТО назвали Китаю умову для гарних відносин із Заходом  Кулеба назвав дві умови для ефективності санкцій проти РФ  Як приготувати йогуртовий десерт з ягодами  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Як отримання ЗСУ артснарядів від США змінить характер боїв на фронті: думка експерта  Китай заявив про наростання "негативних факторів" у відносинах зі СШАвсі новини дня
Політика
Росія
11.02.2023 460

У Пентагоні допускають, що РФ могла втратити половину танків у війні проти України

Росія могла втратити на війні проти України половину своїх танків. Проте головним ресурсом ворога залишається жива сила.

Про це заявила помічник міністра оборони з питань міжнародної безпеки Селеста Волландер, повідомляє РБК-Україна з посиланням на повідомлення журналіста Джеффа Селдіна в Twitter.

За її словами, Росія могла втрати половину свого арсеналу танків. Водночас вона припускає, що значно погіршився стан сухопутних військ РФ. Трохи краще становище військово-морські сили завдяки безпілотникам, які Росія отримує безпілотники з Ірану.

У Пентагоні зазначають що Кремль вважає головним своїм ресурсом людську силу. Волландер заявила, що у кінцевому результаті РФ не вдасться досягнути своїх цілей в Україні. Проте вона не захотіла озвучувати прогноз про закінчення війни, пояснивши, що зробити це непросто.

У США також вважають, що Росія могла зробити висновки після невдач, зокрема і під Бахмутом.

"Навіть перед лицем стратегічного програшу в Україні Росія залишиться військовою силою, тому ми повинні правильно оцінити плани, операції та можливості впоратися... Ми повинні бути впевнені, що також засвоюємо уроки та залишаємося попереду", - сказала Волландер.

Оценка материала:

5.00 / 1
У Пентагоні допускають, що РФ могла втратити половину танків у війні проти України 5.00 5 1
Політика / Росія
11.02.2023 460
Еще материалы раздела «Росія»