НОВИНИ ДНЯ: У Білому домі порадили Путіну не втручатися у вибори США  Німеччина з іншими партнерами передасть Україні ще 77 танків Leopard 1A5 та 12 гаубиць  У Байдена намагаються зберегти мільярди доларів допомоги Україні до 30 вересня, - Reuters  Готуються простіше, ніж смажена картопля, а смакують ідеально: рецепт курячих стегенець  Класичне бабине літо з нюансом: яка погода буде в Україні на вихідних  "Мирні переговори" від Путіна: політолог пояснив, чи хочуть у Кремлі закінчити війну в Україні  У Києві стане прохолодніше й незабаром задощить, - синоптикивсі новини дня
Політика
Світ
13.02.2023 1756

Прем'єр Грузії звинуватив українську владу у намірі перекинути війну на територію його країни

За словами грузинського лідера, влада України має намір відкрити другий фронт.

6377cd662b420783b7d4918e1c04846f_13.02.23

Прем'єр Грузії Іраклій Гарібашвілі заявив, що Україна прагне, щоб війна перекинулася на територію його країни. Пише ТСН. 

Про це інформує Грузія Online.

Гарібашвілі вважає, що українська влада намагається відкрити другий фронт для того, щоб втягнути Грузію у війну з Росією.

"Спроби того, щоб цей конфлікт якось перейшов до нашої країни, на жаль, не припиняються. Ми безпосередньо чули заяви української влади на цю тему. Їхньою метою було відкриття "другого фронту".

Він додав, що задля цієї "мети" влада України відправила Міхеїла Саакашвілі до Грузії. У той же час прем'єр Грузії побажав Україні завершення війни.

"Я хочу побажати всім, у тому числі й нашому дружньому українському народу одного – миру, своєчасного закінчення цієї війни та повернення територій", – зазначив Гарібашвілі.

Нагадаємо, що у Тбілісі міський суд не задовольнив клопотання про відтермінування покарання чи звільнення експрезидента Міхеіла Саакашвілі за станом здоров’я. Українське Міністерство закордонних справ висловило розчарування таким рішенням.

Оценка материала:

5.00 / 3
Прем'єр Грузії звинуватив українську владу у намірі перекинути війну на територію його країни 5.00 5 3
Політика / Світ
13.02.2023 1756
Еще материалы раздела «Світ»