<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Рецепт рибного супу з лососем  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепловсі новини дня
Політика
Україна
13.02.2023 567

У росіян недостатньо ресурсів, щоб розпочати наступ до 24 лютого, - ГУР

Російське командування не має ресурсів, щоб розпочати широкомасштабний наступ до річниці вторгнення в Україну 24 лютого.

Про це повідомляє РБК-Україна із посиланням на заяву представника ГУР Міноборони України Андрія Черняка.

"У той час як поширюється інформація про запланований на 24 лютого широкомасштабний наступ Росії, українська військова розвідка повідомляє, що Росія вже розпочала повномасштабний наступ 24 лютого минулого року, який триває і сьогодні", - зазначив він.

Черняк заявив, що РФ планує найближчими тижнями активізувати свої зусилля на сході України, зазначивши, що зараз вона намагається знайти слабкі місця в обороні ЗСУ.

"За нашою інформацією, російське командування не має достатніх ресурсів для широкомасштабних наступальних дій. Головною метою російських військ залишається досягнення хоча б якогось тактичного успіху на сході України", - додав представник ГУР МО.

Крім того, Черняк наголосив, що Росія стикається з нестачею високоточної зброї, але, незважаючи на це, продовжує ракетний терор проти мирного населення в Україні.

"Росіяни вже використали понад 80 відсотків високоточних ракет. Вони намагаються відновити своє виробництво, але поки що це їм не вдається", - підсумував він.

Нагадаємо, раніше західні ЗМІ спрогнозували, від куди може початися великий наступ ЗСУ. Там вважають найвірогіднішим напрямком стане південь із центром у Мелітополі.

Також повідомлялося, що окупанти навряд чи зможуть піти у наступ на Запоріжжя, оскільки кинули більшість своїх сил на підготовку для атаки на Луганщині.

Оценка материала:

5.00 / 2
У росіян недостатньо ресурсів, щоб розпочати наступ до 24 лютого, - ГУР 5.00 5 2
Політика / Україна
13.02.2023 567
Еще материалы раздела «Україна»