<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп вимагає від Європи "збільшити розмір підтримки України до американського"  Столтенберг назвав перешкоду вступу України до НАТО  Перший день травня в Україні буде сухим і теплим  В Україні пануватиме суха і тепла погода: прогноз погоди на 1 травня  Вдома дешевше? У скільки українцям обійдеться паска на свято  Армія РФ готується до наступу: в ISW оцінили, які напрямки оберуть окупанти  Синоптики прогнозують "надзвичайно спекотне" літо в Європівсі новини дня
Бізнес
Економіка
13.02.2023 453

Що чекає на економіку України у 2023 році: Moody's дало невтішний прогноз

Повномасштабна війна збільшила ризики щодо здоров'я та безпеки для 20% українців

b3c00c8b1d5edae64b40a36a9340da23_13.02.23

Найближчим часом економіка України відчує невелике скорочення реального ВВП на 2% у 2023 році. Пише ТСН. 

Такий прогноз висунуло міжнародне рейтингове агенство Moody's.

Однак, експерти запевняють, що після цього відбудеться помірне відновлення економічної активності у 2024 році, яке буде зумовлене великомасштабною реконструкцією.

"Попри високий ступінь невизначеності розвитку військового конфлікту, у своєму базовому сценарії Moody's очікує збереження макроекономічної та фінансової стабільності", - додається у прогнозі.

Аналітики зазначають, що наслідки війни збільшили ризики для здоров'я та безпеки та обмежили доступ до основних послуг та житла для 20%  українців.

"Економічний спад, спричинений війною, призвів до значного зростання безробіття та бідності. Це позначатиметься на кредитоспроможності України протягом багатьох років, враховуючи великі фінансові потреби, які виникнуть у зв'язку з реконструкцією критично важливої інфраструктури", - вважають експерти.

Зауважимо, що навіть сценарій сильного зростання, викликаний відновленням, може призвести до великих виплат інструментами.

Нагадаємо, що Президент США Джо Байден звинуватив Росію та пандемію COVID-19 у глобальній інфляції.

Оценка материала:

5.00 / 2
Що чекає на економіку України у 2023 році: Moody's дало невтішний прогноз 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
13.02.2023 453
Еще материалы раздела «Економіка»