<
НОВИНИ ДНЯ: Скасування маршу "Безсмертний полк" в РФ: британська розвідка пояснила, з чим це пов'язано  Оборона чи наступ: які головні завдання у ЗСУ на цей рік після розблокування допомоги від США  Гороховий суп із копченими ребрами: простий рецепт  Прокляття фараона: яку небезпеку приховують давньоєгипетські гробниці  Макрон готовий обговорити ідею використання ядерних боєголовок для "захисту ЄС"- ЗМІ  "Харків – сакральна мета Путіна": генерал-лейтенант ЗСУ розповів, чи здатна РФ захопити місто  Щоб не тріскала й довго стояла: секрети випікання паски, про які ви не зналивсі новини дня
Політика
Україна
13.02.2023 801

Коли Україна зможе вступити в ЄС і НАТО: Зеленський назвав терміни

Володимир Зеленський вважає, що Україна буде у НАТО раніше, ніж усі лідери вирішать, що наш пакет щодо гарантій безпеки є слушним.

39071607ae9353e641e32ea35718a417_13.02.23

Деякі світові лідери вважають, що нашій країні знадобиться 10 років, аби стати повноцінним членом Євросоюзу. Однак Володимир Зеленський так не думає. Пише ТСН. 

Під час виступу на саміті, організованому банком JP Morgan, український лідер сказав, що Україна стане членом ЄС вже за два роки.

Президент переконаний, що Україна має для цього всі підстави.

Про це повідомляє "24 канал".

"Сьогодні є певні песимісти серед світових лідерів, які вважають, що для членства в ЄС Україні треба 10 років. Але вони переважно знають нас і іноді навіть бояться нашого духу, нашої енергії. Тому ми бачимо, що ми можемо бути у ЄС через два роки", – зазначив очільник країни.

Разом з тим Зеленський нагадав, що Україні потрібні гарантії безпеки. І найкращою гарантією для України буде членство в НАТО. Зеленський вважає, що з часом Україна приєднається і до Альянсу.

"Ми вважаємо, що будемо в НАТО раніше, ніж усі лідери вирішать, що наш пакет щодо гарантій безпеки є слушним. Тому що вони ухвалюють рішення повільно, це бюрократія... І я вважаю, що після перемоги ми будемо в НАТО", – заявив Зеленський.

Нагадаємо, 30 вересня президент повідомив, що Україна подає заявку на вступ до НАТО за пришвидшеною процедурою.

Оценка материала:

5.00 / 2
Коли Україна зможе вступити в ЄС і НАТО: Зеленський назвав терміни 5.00 5 2
Політика / Україна
13.02.2023 801
Еще материалы раздела «Україна»