НОВИНИ ДНЯ: Оточення Путіна не вірить у його теорію про зв'язок України і теракту під Москвою, - Bloomberg  Чехія передасть українським воїнам удвічі більше снарядів, ніж було оголошено спочатку  Фінансовий гороскоп на квітень 2024 року  В Україні у четвер прогнозують потепління до +20°  Лукашенко зламав версію Путіна про "втечу" терористів до України  Загроза наступу РФ на Харків: місцевий депутат про сили РФ у Бєлгородській та Курській областях  Синоптики потішили прогнозом погоди в Україні: наскільки потеплієвсі новини дня
Бізнес
Економіка
12.02.2023 381

Агентство Moody’s знизило рейтинг України

Авторитетне у всьому світі рейтингове агентство Moody’s Investors Service знизило довгострокові рейтинги уряду України в іноземній та національній валюті.

Про це йдеться у повідомленні агентства, передає Інтерфакс-Україна.

Крім того, також знижено рейтинги пріоритетного незабезпеченого боргу в іноземній валюті до "Ca" з "Caa3" та змінило прогноз з "негативного" на "стабільний".

Як пояснили в агентстві: "Зниження рейтингів до "Ca" зумовлене наслідками війни з Росією, які, ймовірно, створять довгострокові проблеми для економіки та державних фінансів України".

Проблеми впливають на збільшення ризиків для стійкості державного боргу, роблячи реструктуризацію боргу вельми ймовірною зі значними втратами для кредиторів із приватного сектору. Однак стабільний прогноз відображає збалансовані ризики на рівні рейтингу "Ca", що відповідає відновленню у разі дефолту, як правило, на рівні від 35 до 65%.

"Припинення військового конфлікту, що веде до значного відновлення економічної активності в найближчому майбутньому, може призвести до менших втрат у разі реструктуризації, тоді як у разі подальшої ескалації військового конфлікту втрати для приватних інвесторів можуть бути більшими, ніж передбачає рейтинг "Ca", – додає агентство.

Оценка материала:

5.00 / 2
Агентство Moody’s знизило рейтинг України 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
12.02.2023 381
Еще материалы раздела «Економіка»