<
НОВИНИ ДНЯ: Скасування маршу "Безсмертний полк" в РФ: британська розвідка пояснила, з чим це пов'язано  Оборона чи наступ: які головні завдання у ЗСУ на цей рік після розблокування допомоги від США  Гороховий суп із копченими ребрами: простий рецепт  Прокляття фараона: яку небезпеку приховують давньоєгипетські гробниці  Макрон готовий обговорити ідею використання ядерних боєголовок для "захисту ЄС"- ЗМІ  "Харків – сакральна мета Путіна": генерал-лейтенант ЗСУ розповів, чи здатна РФ захопити місто  Щоб не тріскала й довго стояла: секрети випікання паски, про які ви не зналивсі новини дня
Політика
Україна
13.02.2023 734

Провал під Вугледаром підірвав віру росіян у здатність розпочати новий великий наступ – ISW

Росіяни зазнають втрат на фронті.

0f4f53212375575a181c7385abf3bb6e_13.02.23

Російські військові готуються посилити свої атаки на сході України в найближчі кілька тижнів. Однак противник не має необхідних для початку широкомасштабної наступальної операції ресурсів. Пише ТСН. 

Про це повідомив Інститут вивчення війни (ISW) у новому звіті.

За словами аналітиків, російські мілблогери виглядають деморалізованими через перспективи Кремля здійснити великий наступ. Водночас звинувачують чиновників адміністрації президента РФ в створенні недосяжних очікувань.

"Інформація про тактичні невдачі окупантів навколо Вугледара Донецької області ще більше послабила віру росіян у те, що їхні війська здатні розпочати рішучу наступальну операцію", – йдеться у звіті.

Нагадаємо, секретар РНБО України Олексій Данілов заявив, що Росія вже почала свій великий наступ, з яким в агресора виникли проблеми.

Військовий експерт Владислав Селезньов повідомив про безуспішний наступ РФ поблизу Вугледара: ворог зазнає лише втрат. Однак ще зарано говорити про провал російської атаки. Росіяни зараз накопичують сили на півдні Запорізької області та на території Луганської області.

Оценка материала:

5.00 / 2
Провал під Вугледаром підірвав віру росіян у здатність розпочати новий великий наступ – ISW 5.00 5 2
Політика / Україна
13.02.2023 734
Еще материалы раздела «Україна»