<
НОВИНИ ДНЯ: Чи залишиться Україна без допомоги у разі перемоги Трампа на виборах: у МЗС Польщі здивували заявою  Скасування маршу "Безсмертний полк" в РФ: британська розвідка пояснила, з чим це пов'язано  Оборона чи наступ: які головні завдання у ЗСУ на цей рік після розблокування допомоги від США  Гороховий суп із копченими ребрами: простий рецепт  Прокляття фараона: яку небезпеку приховують давньоєгипетські гробниці  Макрон готовий обговорити ідею використання ядерних боєголовок для "захисту ЄС"- ЗМІ  "Харків – сакральна мета Путіна": генерал-лейтенант ЗСУ розповів, чи здатна РФ захопити містовсі новини дня
Політика
Європа
13.02.2023 1372

Росія планує держпереворот у Молдові, – Санду

Президентка Молдови Мая Санду заявила, що РФ планує здійснити державний переворот у її країні. За її словами, Москва, використовуючи протести та опозицію з залученням осіб із військовою підготовкою, хоче напасти на урядові будівлі та змінити владу.

Таку заяву Санду на брифінгу цитує NewsMaker.

Санду додала, що РФ не вперше має намір дестабілізувати ситуацію в Молдові. Торік восени Москва вже робила схожі спроби, але вони були безуспішними.

"План на нинішній період передбачає диверсії з залученням осіб із військовою підготовкою, напади на державні будівлі та захоплення заручників", – сказала Санду.

Документи про підготовку Росією перевороту перехопила розвідка України.

"План також передбачає використання іноземців для насильницьких дій. Наприклад, матеріали містять інструкації про правила вʼїзду до Молдови громадян РФ, Білорусі, Сербії та Чорногорії", – сказала вона.

За її даними, органи безпеки працюють над запобіганням провокацій. Метою дій Росії Санду назвала "повалення конституційної та легітимної влади в Кишеневі на нелегітимну" – проросійську, щоб Росія могла зупинити процес євроінтеграції Молдови та використати республіку у війні проти України.

Нагадаємо, минулого тижня президент України Володимир Зеленський повідомив, що Росія мала план руйнування політичної ситуації в Молдові. Розвідка України перехопила план повалення законної влади в країні.

Оценка материала:

5.00 / 4
Росія планує держпереворот у Молдові, – Санду 5.00 5 4
Політика / Європа
13.02.2023 1372
Еще материалы раздела «Європа»