<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька   На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грози  В Україні 26 квітня дощі та грози, на південному сході прогріє до 26°  Частину областей накриють дощі, попереджають про грози й туман: погода на 26 квітня  Прогноз погоди на 26 квітня: де знову очікуються сильні заморозкивсі новини дня
Політика
Світ
13.02.2023 417

Ми бачимо початок нового російського наступу в Україні, - Столтенберг

Російська Федерація вже розпочала новий великий наступ в Україні.

Про це сказав генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на брифінгу в Брюсселі у понеділок, 13 лютого, повідомляє The Guardian.

"Ми бачимо, як вони (росіяни, – ред.) посилають більше військ, більше зброї. Ми вже бачимо початок нового російського наступу в Україні", - сказав Столтенберг.

За його словами, президент РФ Володимир Путін відправляє "тисячі і тисячі військ", приймаючи "дуже високий рівень втрат", але чинячи тиск на українців.

"Те, чого Росії не вистачає в якості, вона намагається компенсувати в кількості", – зазначив Столтенберг і закликав країни Заходу швидше постачати Україні якнайбільше зброї та боєприпасів.

Генсек Альянсу наголосив, що не бачить "жодних ознак" того, що Путін "готується до миру".

"Ми бачимо, що Путін та Росія все ще хочуть контролювати Україну", – сказав він.

Оценка материала:

5.00 / 1
Ми бачимо початок нового російського наступу в Україні, - Столтенберг 5.00 5 1
Політика / Світ
13.02.2023 417
Еще материалы раздела «Світ»