<
НОВИНИ ДНЯ: Інфляція в Україні прискориться: експерти назвали дві причини зростання цін  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Як зміниться чисельність населення в Україні після війни: демографка шокувала прогнозом  З якими хворобами не можуть мобілізувати під час війни: повний перелік  Боротьба за оборону: як Україна будує найпотужніші в історії захисні споруди від Росії  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Українівсі новини дня
Політика
Світ
13.02.2023 442

Росіянин Дерипаска намагається обійти санкції за допомогою австрійця Вольфа та підставних компаній

Про те, як саме російському бізнесу та російській економіці вдається нівелювати наслідки західних санкцій, розмірковує видання «Дело», розповідаючи про дерибан активів західних компаній.

110855_13.02.23

Так, близький до Кремля російський олігарх Олег Дерипаска націлився на низку ласих підприємств в автомобільному сегменті. Серед них – завод Volkswagen у Калузі, виробник шин Continental та російські потужності з виробництва автокомплектуючих Shaeffler Group.

Забаганки Дерипаски реалізуються завдяки зв'язкам та адміністративному ресурсу Зігфріда Вольфа, австрійського громадянина, вихідця з машинобудівної компанії Magna International. Вольф – давній бізнес-партнер Дерипаскі, який входив до ради директорів найбільших компаній, пов'язаних з російським олігархом. Земляк Вольфа, ще один австрійський громадянин, Гюнтер Хайден, й досі є виконавчим директором ПАТ «ГАЗ».

Майже через рік після початку збройної агресії Росії в Україні австрійські бізнесмени продовжують працювати на користь російських олігархів, допомагаючи тим набувати активів і забезпечувати їхню працездатність, а значить – і сплату податків до бюджету країни-агресора. Ще в 2021 році Хайден, який живе тривалий час в Росії, називав себе не інакше як «менеджером з європейськими мізками і російським серцем».

До речі, дочірні структури Горьківського автомобільного заводу виробляють значну частину бронеавтомобілів для російської армії. Таким чином, двоє згаданих громадян ЄС буквально сприяють оснащенню російської армії, яка зараз воює проти України.

«Діло» нагадує, що Зігфрід Вольф не входить до санкційних списків ЄС, попри те, що він фактично сприяє порушенню санкцій Євросоюзу щодо Росії. «Україна вплинути на ситуацію ніяк не може: той же Вольф не має тут ані майна, ані рахунків. Застосувати санкції в Україні просто нема до чого. Це суто в компетенції ЄС. Ну і США» – резюмував у матеріалі «Діла» політолог Олексій Голобуцький.

Оценка материала:

5.00 / 2
Росіянин Дерипаска намагається обійти санкції за допомогою австрійця Вольфа та підставних компаній 5.00 5 2
Політика / Світ
13.02.2023 442
Еще материалы раздела «Світ»