<
НОВИНИ ДНЯ: Україну накриють дощі з грозами: карта погоди на Великдень і Світлу Седмицю  Скільки витрачати на великодній стіл: українці дали відповідь  Чиновникам змінили правила бронювання від мобілізації: хто не отримає відстрочку  Дощі та тепло на Великдень: прогноз погоди в Україні на 5 травня  Реновація житла: в Україні планують розв'язати проблему "хрущівок"  На саміті миру у Швейцарії розроблятимуть спільну позицію щодо початку переговорів з РФ – ОП  Дефіциту ATACMS не буде: чи це правда і скільки таких ракет є у СШАвсі новини дня
Політика
Світ
15.02.2023 567

"Метод танкового канібалізму": експерт розповів, як Росія буде поповнювати запаси та скільки техніки має

Втрати техніки Росії у війні проти України значно перевищили її втрати у Афганській війні.

30e9d0381ef23b0f772baeb25134e2ac_15.02.23

За даними Генштабу ЗСУ, Росія втратила понад 3200 танків від початку повномасштабного вторгнення в Україну. Це безпрецедентне явище у веденні війн з часів Другої світової війни. Адже у Афганській війні, яка тривала практично 10 років, Радянський Союз втратив всього 147 машин. Пише ТСН. 

Про це в ефірі національного телемарафону розповів військовий експерт Петро Черник.

"На початок цієї війни танковий штатний потенціал складав у межах 3400 машин. Отже майже добігаємо до 100% того, що вони мали на початок цієї війни. Чи мають вони заміну на ці танки, у частині, що стосується якісних машин – не мають і не будуть мати", - зазначив Черник.

Експерт також розповів, що лінія, котра виробляла танки Т-72, деградувала ще 1998 року. Росіяни можуть виробляти у межах до 50-70 танків на рік різних модифікацій Т-90.

"Тобто якісної техніки не буде. Разом з тим, на складах, починаючи від Т-62 і аж до Т-34, є ще поза 15 тисяч техніки, це неймовірно багато. Звичайно, все буде рухатится за методом канібалізму – три-чотири танки, і з нього ліплять один більш-менш боєздатний. Чи це повноцінна машина у розумінні якості – ні. Але це все ж таки зброя. Тому легковажити не можна", - резюмував він.

Нагадаємо, Петро Черник розповів, що у Росії на сьогодні не має сил та засобів для нового повномасштабного наступу на всій лінії фронту.

Оценка материала:

5.00 / 1
"Метод танкового канібалізму": експерт розповів, як Росія буде поповнювати запаси та скільки техніки має 5.00 5 1
Політика / Світ
15.02.2023 567
Еще материалы раздела «Світ»