НОВИНИ ДНЯ: Помпео назвав обмеження далекобійних ударів по Росії "стратегічно дурними"  Спагеті з м’ясним рагу: рецепт від Савви Лібкіна  В Україні прогнозують теплу погоду до кінця тижня - вдень прогріє до +28°  Більше 10 рекордів і не тільки. Синоптики підбили підсумки погоди у Києві у вересні  Коли буде бабине літо 2024: синоптик сказала, чи чекати потепління у жовтні  Осінні дощі на заході та літнє тепло на решті території: прогноз погоди в Україні на 3 жовтня  Останні дні сонця: синоптикиня анонсувала дощовий кінець тижня у Києвівсі новини дня
Політика
Європа
15.02.2023 673

Напад на Україну з Придністров'я: у НАТО розповіли, чи достатньо в Росії ресурсів

Москва буде намагатися підірвати демократичний лад у Молдові.

ef4511c70f6e943d22695f802c84b902_15.02.23

Заступник генерального секретаря НАТО Мірча Джоане вважає, що Російська Федерація наразі не має достатніх сил та ресурсів, аби здійснити напад на Україну з Придністров'я. За його словами, територія "відкололася" саме за військової підтримки Москви. Пише ТСН. 

Про це представник Альянсу розповів на Мюнхенській конференції з безпеки.

Наразі, переконаний Джоане, окупанти не мають сил оточити Україну ззаду, захопити Одесу, а потім отримати наземний коридор до західного Придністров'я.

Втім, Москва буде намагатися підірвати демократичний лад у Молдові. Зокрема, Кремль перешкоджає європейському курсу країни. "Вони намагаються працювати з розбіжностями, які існують у цій країні. Вони намагаються підірвати лідерство Майї Санду", - каже представник НАТО.

Джоане додав, що Росія не має "ні наміру, ні можливості розпочати війну проти НАТО". Адже, за його словами, Москва має "достатньо проблем в Україні".

Заступник генсека наголошує на підтримці України.  "Ми маємо допомогти Україні створити якнайбільше проблем для Росії. Ми повинні бути дуже уважними і уникати ризику ескалації", - сказав Мірча Джоане.

Нагадаємо, генсек НАТО Єнс Столтенберг повідомив, що повторний наступ агресорки Росії на Україну вже розпочався. Він наголосив, що це свідчить про те, що Путіну не потрібен мир.

Оценка материала:

5.00 / 1
Напад на Україну з Придністров'я: у НАТО розповіли, чи достатньо в Росії ресурсів 5.00 5 1
Політика / Європа
15.02.2023 673
Еще материалы раздела «Європа»