НОВИНИ ДНЯ: Зеленський про народжуваність під час війни: головне питання у безпеці  Буданов про теракт під Москвою: Росія знала про підготовку щонайменше за місяць  В Україні 29 березня - дощі та сильний вітер, вдень до 16°  Чи мобілізують випускників перед вступом на магістратуру чи аспірантуру: відповідь Зеленського  Путін видав чергову хвору маячню: що сказав цього разу  Коли ховатимуть героїв на Військовому меморіальному кладовищі: у Мінветеранів назвали терміни  У частині України оголосили штормове попередження: де очікувати негодувсі новини дня
Політика
Світ
15.02.2023 603

У Кремлі відреагували на заяву Санду про плани РФ здійснити держпереворот у Молдові

Молдова звинуватила Росію у планах здійснити державний переворот у Кишиневі.

ab8a6542c8d859115fcda358bd36cdcf_15.02.23

У Росії, як завжди, відхрестились від будь-яких звинувачень у підготовці провокацій в інших країнах. Так, речниця МЗС РФ Марія Захарова назвала "необґрунтованими та бездоказовими" заяви президентки Молдови Маї Санду про підготовку проросійського перевороту в Кишиневі. Пише ТСН. 

Про це пишуть пропагандистські ЗМІ РФ.

Захарова також не забула нагадати Молдові про "стабільні дружні відносини з Росією".

"Закликаємо молдавську владу виявити, нарешті, державну мудрість, не піддаватися на провокації ззовні та керуватися у своїх діях інтересами громадян власної країни, розумінням тих великих плюсів, які можуть принести Молдові стабільні дружні відносини з Росією", - сказала вона.

Загроза держперевороту у Молдові

Президентка Молдови Мая Санду заявила про плани Росії здійснити державний переворот у Кишиневі. Зі слів Санду, за допомогою протестів опозиції Росія хоче змінити владу в Молдові.

Про це також попереджала українська влада. Так, Санду підтвердила, що українська сторона передала їй плани Кремля щодо дестабілізації ситуації у Молдові. Вона уточнила, що передані Києвом матеріали містять детальну документацію логістики для організації цих диверсійних дій.

Заступник генерального секретаря НАТО Мірча Джоане вважає, що Російська Федерація наразі не має достатніх сил та ресурсів, аби здійснити напад на Україну з Придністров'я. Втім, Москва буде намагатися підірвати демократичний лад у Молдові.

Оценка материала:

5.00 / 1
У Кремлі відреагували на заяву Санду про плани РФ здійснити держпереворот у Молдові 5.00 5 1
Політика / Світ
15.02.2023 603
Еще материалы раздела «Світ»