<
НОВИНИ ДНЯ: Інші правила. Як у США обиратимуть президента країни і які можуть бути сюрпризи  Мільйони людей стануть свідками рідкісного параду із шести планет: чи побачать його українці  Гідрометцентр попередив про дощі з грозами на Київщині: коли погіршиться погода  До України почали повертатись перші фахівці в обслуговуванні F-16, - Євлаш  24 травня подекуди короткочасні дощі та грози, вдень до +26°  В Україні знову похолодає: синоптик назвав конкретні дати  Літні "плюси" будуть не скрізь. Синоптик розповіла про погоду на завтра в Українівсі новини дня
Політика
Україна
16.02.2023 477

Зеленський присвоїв десятій окремій бригаді ЗСУ почесне найменування "Едельвейс"

Президент України Володимир Зеленський надав десятій окремій гірсько-штурмовій бригаді ЗСУ почесне найменування "Едельвейс".

_gettyimages_1243417331_9_650x410_16.02.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на відповідний указ глави держави .

У документі наголошується, що таке найменування було надано за зразкове виконання покладених завдань при захисті територіальної цілісності та незалежності України особовим складом бригади.

Тепер її повне найменування - "10 гірсько-штурмова бригада "Едельвейс" сухопутних військ Збройних сил України".

Варто зауважити, що десяту окрему бригаду було сформовано ще у 2015 році. Її бійці обрали собі найменування "Едельвейс" на честь квітки. Зараз президент присвоїв їм відповідне почесне найменування.

Нагадаємо, раніше в мережі з'явилося відео, як мінометники з 10-ї окремої штурмової бригади знищують окупантів.

Оценка материала:

5.00 / 2
Зеленський присвоїв десятій окремій бригаді ЗСУ почесне найменування "Едельвейс" 5.00 5 2
Політика / Україна
16.02.2023 477
Еще материалы раздела «Україна»