<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп вимагає від Європи "збільшити розмір підтримки України до американського"  Столтенберг назвав перешкоду вступу України до НАТО  Перший день травня в Україні буде сухим і теплим  В Україні пануватиме суха і тепла погода: прогноз погоди на 1 травня  Вдома дешевше? У скільки українцям обійдеться паска на свято  Армія РФ готується до наступу: в ISW оцінили, які напрямки оберуть окупанти  Синоптики прогнозують "надзвичайно спекотне" літо в Європівсі новини дня
Політика
Світ
16.02.2023 356

Сі Цзіньпін висловив підтримку Ірану в "протистоянні із Заходом"

Лідер КНР зустрівся з президентом Ірану.

c85a79099884da94251b7c8d40093b20_16.02.23

Китайський лідер Сі Цзіньпін заявив, що підтримує Іран. Зокрема, в "протистоянні із Заходом та Сполученими Штатами Америки". Пише ТСН. 

Про це Сі Цзіньпін заявив під час зустрічі з президентом Ірану Ібрагімом Раїсі, пише Associated Press.

За словами лідера КНР, Пекін підтримує Тегеран у захисті національного суверенітету та "протистоянні одностороннім діям і залякуванням".

"Китай, незалежно від того, як зміниться міжнародна та регіональна ситуація, неухильно підтримуватиме дружбу та співпрацю з Іраном та просуватиме китайсько-іранське всеосяжне стратегічне партнерство", - заявив він.

До слова, під час зустрічі Цзіньпін та Раїсі підписали 20 угод про співпрацю, зокрема у сфері торгівлі і туризму.  Також вони доповнили укладену 2021-го 25-річну стратегічну угоду про співпрацю в розвитку промисловості, розробці нафти та інших родовищ.

Нагадаємо, Пекін заявив про свій нейтралітет у війні РФ проти України. Китай називає вторгнення Путіна "кризою", не надаючи перевагу жодній зі сторін. Втім, разом з тим КНР заявляє про "дружню співпрацю" з Москвою.

Оценка материала:

5.00 / 1
Сі Цзіньпін висловив підтримку Ірану в "протистоянні із Заходом" 5.00 5 1
Політика / Світ
16.02.2023 356
Еще материалы раздела «Світ»