<
НОВИНИ ДНЯ: Розпочинається найцікавіше: Кримському мосту невдовзі настане кінець  На Волині знайшли історичну пам’ятку часів Київської Русі  В Украине в понедельник, 6 мая, ожидается облачная погода. Местами возможны кратковременные дожди  В Україні потеплішає, але будуть грози: прогноз на початок тижня  Погода змінюється: в Україну йдуть дощі та грози  Фінансовий гороскоп на тиждень: на кого зі знаків зодіаку чекає прибуток 6 – 12 травня  В Україні тиждень почнеться з дощів, удень до +25°всі новини дня
Політика
Україна
17.02.2023 633

Вторгнення до України ізолювало Росію, але Путін готується до тривалої війни - Reuters

Проте частина російської еліти не вірить у перемогу Росії.

ec388e126e8ebcd6a26ef55da674ce3c_17.02.23

Російський президент диктатор Володимир Путін готується до тривалої війни в Україні. Але глава Кремля сильно помилився, бо повномасштабне вторгнення зробило РФ агресором та міжнародно ізольованою країною. Пише ТСН. 

Про це повідомляє Reuters з посиланням на власні джерела у Москві.

Автори матеріалу наголошують, що російський диктатор розглядає війну "як переламний момент" та навіть можливість "провчити" США, відродити Росію після розпаду Радянського Союзу. Проте кремлівський "фюрер" помилився. Адже його надії покращити свою репутацію виявилися марними.

"Попереду буде ще важче і дорожче як для України, так і для Росії. Економічні втрати такого масштабу не варті кількох завойованих територій", - наголосив співрозмовник британського агентства.

Попри бажання Путіна воювати, частина російської еліти не вірить у перемогу Росії. Автори матеріалу наголошують: не зважаючи на наслідки війни для РФ, у диктатора досі немає серйозного суперника за владу. Щобільше - він навіть може не боятися президентських виборів 2024-го - з огляду на придушення будь-якого суспільного інакомислення.

Reuters також пише, що у Москві побоюються економічних наслідків від війни. "Я не вірю ні в великий наступ, ні в можливість перемоги Росії над усім цивілізованим світом", - сказало джерело, що близьке до Кремля.

За його словами, РФ перебуває в невигідному становищі як у військових технологіях, так і в мотивації. Втім, наголошує, співрозмовник, війна триватиме "дуже довго".

Нагадаємо, держсекретар США Ентоні Блінкен наголосив, що поки що ніщо не вказує на швидке завершення війни Росії проти України. Однак у мирі зацікавлена ​​лише Україна, але вона потребує справедливого миру. Також у перемозі України та відновленні її територіальної цілісності зацікавлений весь світ.

Оценка материала:

5.00 / 2
Вторгнення до України ізолювало Росію, але Путін готується до тривалої війни - Reuters 5.00 5 2
Політика / Україна
17.02.2023 633
Еще материалы раздела «Україна»