<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Рецепт рибного супу з лососем  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепловсі новини дня
Політика
Світ
17.02.2023 344

Ядерна зброя РФ у Балтійському морі: Жданов пояснив, навіщо Путін провокує НАТО

Росія вперше за останні 30 років почала розгортати в Балтійському морі тактичні кораблі з ядерною зброєю.

425e2a128cf6d69c48c0518f1d88467b_17.02.23

Днями розвідка Норвегії повідомила, що Росія вперше выд часу розпаду СРСР вивела в Балтійське море кораблі Північного флоту з тактичною ядерною зброєю на борту. Таким чином Володимир Путін намагається спровокувати НАТО на ескалацію, щоб домогтися переговорів зі світовими лідерами.

Про це в інтерв'ю ТСН.ua розповів військовий експерт Олег Жданов.

"Зростає градус протистояння, Путін намагається провокувати НАТО для того, щоб отримати від Альянсу якийсь агресивний крок. Для того, щоб їх звинуватити в агресії і тут же запропонувати, як "миротворець", їм перемовини. І при цьому Путін буде вести перемовини вже не з нашим президентом", - пояснив Жданов.

Експерт також нагадавав, що сьогодні у російського диктатора Володимира Путіна все ще є один шанс на переговори – це вивести війська з України.

"Але ж він не хоче з нами розмовляти. Він хоче розмовляти з Байденом, Макроном, Шольцом і рештою лідерів європейської чи світової спільноти очільників держав. Але вони не хочуть", - наголосив він.

Олег Жданов також зауважив, що НАТО доволі швидко дізналося про виведення ядерних боєзарядів у Балтійське море, що свідчить про те, що відстежується переміщення кожного ядерного боєзаряду.

"Норвегія говорить про перший випадок за 30 років, а це означає, що норвезька розвідка має детальну картину стосовно всіх місць зберігання ядерної зброї, і вони чітко впевнені, що інші боєзаряди на всій території Росії не переміщувалися ніде. На сьогоднішній день, де-факто, Балтійське море – це внутрішнє море НАТО, один крок відділяє Фінляндію і Швецію від участі в цьому Альянсі. Тому для Росії це черговий жест агресії проти цивілізованого світу. Він не буде ефективним і, навпаки, завдасть іміджевих втрат для Російської Федерації", - резюмував Олег Жданов.

Нагадаємо, розвідка Норвегії повідомила днями, що російські кораблі з тактичною ядерною зброєю вперше за 30 років почали виходити в море.

Оценка материала:

5.00 / 1
Ядерна зброя РФ у Балтійському морі: Жданов пояснив, навіщо Путін провокує НАТО 5.00 5 1
Політика / Світ
17.02.2023 344
Еще материалы раздела «Світ»