НОВИНИ ДНЯ: Наступ Росії: генерал Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України  Заява Макрона про відправку військ в Україну розлютила чиновників Вашингтона, - Вloomberg  В Києві очікуються сильні пориви вітру: містянам дали важливі поради  Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяцівсі новини дня
Політика
Світ
17.02.2023 299

Байден планує провести перемовини із Сі Цзіньпіном, - ЗМІ

Президент США Джо Байден найближчим часом проведе телефонну розмову з главою Китаю Сі Цзіньпіном.

Про це повідомляє NBC News.

Як зазначає видання, розмова лідерів двох держав відбудеться на тлі збиття невідомих об'єктів у повітряному просторі Північної Америки.

"Я думаю, що останнє, чого хоче Сі, це фундаментально розірвати відносини зі Сполученими Штатами та зі мною", - сказав Байден.

Водночас він підкреслив, що не вважає надмірною реакцією свій наказ про знищення аеростатів, оскільки перед цим він порадився із американськими військовими.

"Ми не шукаємо нової холодної війни, але я не приношу вибачень", - сказав Байден. Він також додав, що "продовжить конкурувати" із Сі Цзіньпіном, але - не конфліктувати.

Оценка материала:

5.00 / 2
Байден планує провести перемовини із Сі Цзіньпіном, - ЗМІ 5.00 5 2
Політика / Світ
17.02.2023 299
Еще материалы раздела «Світ»