<
НОВИНИ ДНЯ: Проблема хрущівок в Україні. Які варіанти рішення розглядають у парламенті  "Пасха" чи "Великдень", "куліч" чи "паска": як говорити правильно  Новий закон про мобілізацію: для українців можуть змінитися правила перетину кордону  В Україну насуваються заморозки у Великодні дні  "Кулічів у нас точно не було". Інтерв'ю з етнологом про Великодні заборони, традиції і Паску Мертвих  Споживчі кредити. Що потрібно знати перед оформленням позики  В Україні стане трохи прохолодніше: прогноз погоди на 3 травнявсі новини дня
Політика
Світ
18.02.2023 772

Сі Цзіньпін хоче виступити з "промовою про мир" у річницю вторгнення Росії до України

До слова, Китай не засудив російську війну.

582402a645d4c42b0cb1860071dfdcc9_18.02.23

Китайський лідер Сі Цзіньпін хоче виступити з "промовою про мир" у річницю вторгнення агресорки Росії до України - 24 лютого. Пише ТСН. 

Про це повідомляє Sky News з посиланням на міністра закордонних справ Італії Антоніо Таяні.

Видання пише, що вчора, 16 лютого, у Римі Таяні зустрівся з головним китайським дипломатом Ван І. Він розповів про намір лідера КНР.

До слова, Китай не засудив російську війну в Україні, а зайняв мовчазну позицію. Втім, Пекін після лютого минулого року посилив торговельні зв'язки з нею.

Нагадаємо, Сі Цзіньпін заявив, що підтримує Іран. Зокрема, в "протистоянні із Заходом та Сполученими Штатами Америки". За словами лідера КНР, Пекін підтримує Тегеран у захисті національного суверенітету та "протистоянні одностороннім діям і залякуванням".

Оценка материала:

5.00 / 2
Сі Цзіньпін хоче виступити з "промовою про мир" у річницю вторгнення Росії до України 5.00 5 2
Політика / Світ
18.02.2023 772
Еще материалы раздела «Світ»