НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Бізнес
Економіка
17.02.2023 333

США лобіюватимуть збільшення допомоги Україні, включаючи нову програму МВФ

Міністр фінансів США Джанет Єллен наступного тижня вирушить до Індії на фінансові зустрічі G20, які будуть присвячені розблокуванню реструктуризації боргу проблемних країн, посиленню підтримки України та реформуванню багатосторонніх банків розвитку.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Єллен приєднається до інших міністрів фінансів та керуючих центральними банками G20 у Бангалорі 23-25 лютого, в першу річницю російського вторгнення в Україну.

Представник Мінфіну США заявив журналістам, що Єллен використовуватиме будь-яку можливість, щоб критикувати дії Росії та працювати з союзниками, щоб спробувати пом'якшити побічні ефекти, викликані війною, у тому числі вирішити проблему відсутності продовольчої безпеки та високих цін на енергоносії.

За словами чиновника, Єллен також наголосить на необхідності збільшення фінансової підтримки України, включаючи нову кредитну програму Міжнародного валютного фонду.

"Я б не очікував, що вона взаємодіятиме з російськими колегами будь-яким чином, окрім як рішуче спростувати будь-які невірні заяви, які вони роблять під час зустрічей. І бути дуже прямолінійною у своїй критиці Росії та російської війни", - сказав представник Мінфіну. .

За словами чиновника, Єллен також добиватиметься консенсусу щодо реформування багатосторонніх банків розвитку, щоб значно розширити їхнє кредитування для вирішення нагальних глобальних проблем, таких як зміна клімату та конфлікти, при збереженні їхніх основних завдань щодо скорочення бідності.

Ця проблема привернула до себе більш пильну увагу цього тижня через несподівану заяву президента Світового банку Девіда Малпасса про дострокову відставку .

Представник міністерства фінансів сказав, що еволюція банку стане головною темою для обговорення і що все міністерство зосереджено на забезпеченні того, щоб багатосторонні банки розвитку "відповідали меті у 21 столітті".

Міністерство фінансів повідомило, що Єллен проведе прес-конференцію 23 лютого та проведе двосторонні зустрічі в Бангалорі з міністрами фінансів Індії Нірмалою Сітараман та Великобританії Джеремі Хантом.

Оценка материала:

5.00 / 1
США лобіюватимуть збільшення допомоги Україні, включаючи нову програму МВФ 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
17.02.2023 333
Еще материалы раздела «Економіка»