<
НОВИНИ ДНЯ: Корисна і соковита шаурма: як приготувати смачний перекус вдома  В Україні 24 квітня дощі та сильний вітер, на півдні до + 24°  В Україні можна отримати водійські права ще до повноліття, але є нюанс  Нафтопереробка в РФ впала до майже річного мінімуму через дронові атаки, - Bloomberg  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло  Яка кількість населення в Україні буде 2050 року: демографи шокували прогнозом  Наближений до Путіна олігарх виведе частину бізнесу з Росії через вплив санкційвсі новини дня
Політика
Україна
17.02.2023 1591

Уряд пропонує створити мобілізаційний резерв, щоб держава була завжди забезпечена всіма першочерговими речами

Уряд на засіданні 17 лютого схвалив законопроект «Про державні резерви».

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні Кабміну.

“Той держрезерв, який існував в Україні з 1991 року, дуже довго залишався нащадком радянської системи. Тепер ми пропонуємо докорінно змінити підходи до його роботи. По-перше, пропонується створити державний матеріальний резерв і окремо мобілізаційний резерв. Мобілізаційний резерв – це наші запаси, які дозволять швидко розгортати додаткові військові виробництва, ремонт військової техніки, відновлення критичної транспортної інфраструктури, відновлення енергосистеми й таке інше”, — зазначив очільник уряду.

Він зауважив, що формування резервів буде проходити за сферами: продовольча, медична, енергетична та технічна. Головна мета — зробити так, аби Україна була в будь-який момент часу забезпечена всіма першочерговими речами.

Оценка материала:

5.00 / 2
Уряд пропонує створити мобілізаційний резерв, щоб держава була завжди забезпечена всіма першочерговими речами 5.00 5 2
Політика / Україна
17.02.2023 1591
Еще материалы раздела «Україна»